ЧУДОВИШТА ДОО (MONSTERS INC)

Интересантан филмић, чија фантастична основа је оправдана научнофантастичним методама. Чудовишта живе у свијету који је потпуно налик нашем. И њима треба енергија, али по њу не иду у Ирак. Плаше дјецу, чији врисак се онда спрема у боце као земни плин. Осим политички коректне формулативности, да смијех производи далеко више енергије него врисак, овај филм […]

уторак, септембар 13, 2011 / 05:41

Интересантан филмић, чија фантастична основа је оправдана научнофантастичним методама.

Чудовишта живе у свијету који је потпуно налик нашем. И њима треба енергија, али по њу не иду у Ирак. Плаше дјецу, чији врисак се онда спрема у боце као земни плин.

Осим политички коректне формулативности, да смијех производи далеко више енергије него врисак, овај филм има далеко мање патетике него што се од жанра обично захтијева. Дјечији смијех је много бољи енергент, и лакше је да исту насмијавају. Индустрија ради, сви задовољни. Ух, ух. Их. Једно непотребно и неромантично их.

Врло набијен акцијом и компликоване радње. У смислу детаљности и броја ликова. За издвојити је интересантан дио са међудимензионим прелазима, који се одвија у складишту врата за ормане (која су, неким чудом, исте величине и облика у свим културама).

Захваљујући томе, плаво чупаво чудовиште успјева да се врати са Хималаја, гдје га је бацио директор пројекта. Битно је само да нађе село. Сачека да неки колега изађе из ормара, и поплаши малог Шерпаса.

Више него добра анимација, изузетно угодна за гледање. А, уз то, филм је сиромашан пјевањем.

Рецепт за успјех.

 

(Редитељ: Питер Доктер, Дејвид Силверман; Гласови: Џон Гудман, Били Кристал, Мари Гибс)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *