Чубриловић: Већ у априлу прва вожња аутопутем

Први километри аутопута на дионици Бањалука – Градишка биће пуштени у саобраћај до краја априла, а до љета ће бити завршена и друга дионица, најавио је министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић. "У међувремену радимо на расписивању међународног тендера за извођача радова на дионици аутопута Прњавор – Добој, као и расписивању јавног позива […]

среда, април 6, 2011 / 10:26

Први километри аутопута на дионици Бањалука – Градишка биће пуштени у саобраћај до краја априла, а до љета ће бити завршена и друга дионица, најавио је министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић.

"У међувремену радимо на расписивању међународног тендера за извођача радова на дионици аутопута Прњавор – Добој, као и расписивању јавног позива за додјелу концесије на дионици Бањалука – Прњавор и дијела коридора Пет це који пролази кроз РС", рекао је Чубриловић за "Вечерње новости".

Он је додао да се ускоро очекује и расписивање јавног позива за додјелу концесија на дионици Бањалука – Мркоњић Град – Млиниште – границе са ФБиХ.

Према његовим ријечима, у току је рехабилитација магистралне и регионалне путне мреже у оквиру које је од 2007. године до сада рехабилитовано 709,53 километра пута укупне вриједности 87,7 милиона КМ, а процјењује се да ће до краја године бити рехабилитовано укупно 1 060 километара пута у РС.

Чубриловић је истакао да је до 2015. године планирана и изградња обилазница око већих градова Српске.

"Предвиђеном динамиком одвијају се радови на тунелу `Стамболчић`, гдје је реализовано око 92 одсто радова, такође, упустили смо се и у веома захтјеван пројекат трајног рјешења проблема клизишта на превоју Чемерно, за шта је из развојног програма одобрено 75 милиона КМ", истакао је Чубриловић.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *