Црна Гора добила кита

У Которском заливу данас се појавио кит, а највјероватније се ради о врсти уљешуре која живи и у Јадрану, саопштено је из Института за биологију мора у Котору. Временске прилике у Црној Гори нису у домену редовних. Вјетар је на Жабљаку чупао стабла, а у приморју натјерује таласе висине и до 10 метара. Ипак, директор […]

субота, децембар 17, 2011 / 20:34

У Которском заливу данас се појавио кит, а највјероватније се ради о врсти уљешуре која живи и у Јадрану, саопштено је из Института за биологију мора у Котору.

Временске прилике у Црној Гори нису у домену редовних. Вјетар је на Жабљаку чупао стабла, а у приморју натјерује таласе висине и до 10 метара.

Ипак, директор Института за биологију мора Александар Јоксимовић каже да је кит вјероватно у залив ушао за неком храном или је изгубио оријентацију, те да је ово први такав случај у Боки.

Он је рекао да китови ријетко залазе у тако плитке заливске воде и да се уљешура тренутно осјећа "као човјек када је у кади".

"Било је случајева да се кит појави код Бара, а најновији је био прије неколико година у Пиранском заливу", подсјетио је Јоксимовић.

Он је додао да ће се кит док не пронађе излаз највјероватније појављивати још неко вријеме на различитим локацијама у заливу, што ће, како сматра, бити веома атрактивно за особе које буду у прилици да виде несвакидашњи призор.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *