Човић о одлуци ЦИК: Ово смо и очекивали

БАЊА ЛУКА – Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић рекао је да је данашња одлука Централне изборне комисије БиХ о поништавању избора предсједника Федерације БиХ очекивана и изразио увјерење да ће и друге институције, ако мисле да БиХ постоји, поштовати Устав и закон. "Ово је и охрабрење за нас, а и опомена за оне који су […]

четвртак, март 24, 2011 / 20:40

БАЊА ЛУКА – Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић рекао је да је данашња одлука Централне изборне комисије БиХ о поништавању избора предсједника Федерације БиХ очекивана и изразио увјерење да ће и друге институције, ако мисле да БиХ постоји, поштовати Устав и закон.

"Ово је и охрабрење за нас, а и опомена за оне који су кренули да руше Устав да се то више не смије поновити", рекао је Човић у изјави Срни.

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ донијела је данас одлуку којом је поништила избор предсједника и потпредсједника ФБиХ јер није проведен у складу са Изборним законом БиХ.

ЦИК је претходно, поступајући по примљеним приговорима који се односе на одржавање конститутивне сједнице Дома народа федералног Парламента и избор предсједника и потпредсједника ФБиХ, утврдио да нису били испуњени услови за конституисање Дома народа, јер избори за овај дом нису проведени у свих десет кантона у складу са одредбама Изборног закона.

Предсједница ЦИК-а Ирена Хаџиабдић објаснила је да наведене одлуке нису правоснажне и да се на њих може уложити жалба Суду БиХ у року од два дана од дана пријема одлуке./

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *