Човић једини кандидат за предсједника странке

Предсједништво ХДЗ-а БиХ једногласно је предложило Драгана Човића као кандидата за предсједника ове странке на Изборном сабору ХДЗ-а БиХ који ће бити одржан 13. маја.  Јучерашњој сједници Предсједништва ХДЗ-а БиХ присуствовали су предсједници кантоналних и регионалних одбора ове странке. “Кантоналне, регионалне, општинске организације ХДЗ-а БиХ, градски одбори ХДЗ-а БиХ Мостар и организација ове странке за […]

петак, април 29, 2011 / 08:40

Предсједништво ХДЗ-а БиХ једногласно је предложило Драгана Човића као кандидата за предсједника ове странке на Изборном сабору ХДЗ-а БиХ који ће бити одржан 13. маја.

 Јучерашњој сједници Предсједништва ХДЗ-а БиХ присуствовали су предсједници кантоналних и регионалних одбора ове странке.

“Кантоналне, регионалне, општинске организације ХДЗ-а БиХ, градски одбори ХДЗ-а БиХ Мостар и организација ове странке за Брчко дистрикт, такође су једногласно подржали Драгана Човића као кандидата за предсједника странке на 11. Изборном сабору, који ће бити одржан 13. маја у Хрватском дому Херцега Стјепана Косаче у Мостару, са почетком у 10.00 часова", саопштено је након сједнице Предсједништва ХДЗ- а БиХ.

Наредна сједница Предсједништва ове странке биће одржана у четвртак, 5. маја, у Мостару са почетком у 15.00 часова.

Буде ли потврђен Човићев избор на Сабору, то ће му бити трећи мандат заредом на челу ХДЗ-а БиХ.

Човић је за предсједника ХДЗ-а био изабран 2005. године на Сабору странке када му је противкандидат био Божо Љубић.

Љубић је тада Човића оптужио да је нелегално и уз крађу гласова дошао на чело странке, напустио је ХДЗ БиХ те са још неколицином Човићевих тадашњих опонената и уз подршку тадашњег премијера Хрватске Иве Санадера основао ХДЗ 1990.

Десети сабор који је одржан 2007. године прошао је без турбуленција. И тада је једини кандидат био Човић. Једина новост на јубиларном Сабору била је што је усвојен нови Статут странке према којем ће предсједник бити биран на четворогодишњи мандат, умјесто на двогодишњи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *