Чије су наше паре: Федерација не враћа ПДВ пропусте

Радна група коју је формирао Управни одбор Управе за индиректно опорезивање БиХ није данас у Бањој Луци постигла договор о враћању 48,3 милиона КМ прихода од ПДВ-а за претходне три године које Републици Српској дугује Федерација БиХ. Представници ФБиХ наставили су са опструкцијом и и даље избјегавају измирење дуговања према Српској, саопштено је из Министарства […]

понедељак, март 28, 2011 / 18:39

Радна група коју је формирао Управни одбор Управе за индиректно опорезивање БиХ није данас у Бањој Луци постигла договор о враћању 48,3 милиона КМ прихода од ПДВ-а за претходне три године које Републици Српској дугује Федерација БиХ.

Представници ФБиХ наставили су са опструкцијом и и даље избјегавају измирење дуговања према Српској, саопштено је из Министарства финансија РС.

На овај начин, додаје се, неодговоран однос Владе ФБиХ додатно је пољуљао повјерење према УИО БиХ и јединственом рачуну на коме се прикупља највећи дио укупних пореских прихода у БиХ.

"Ако се у најкраћем року не обезбиједи поврат дуга од 48,3 милиона КМ, Српска ће предузети нове мјере да би сачувала приходе који припадају њеним грађанима и да би спријечила да они завршавају на туђим рачунима", поручено је из Министарства финансија РС.

Нове мјере не искључују и разматрање враћања пренесених надлежности у области индиректног опорезивања из 2003. године, истиче се у саопштењу.

Члан комисије коју је формирао Управни одбор УИО БиХ из РС Владимир Трифковић рекао је раније Срни да је комисија на данашњој сједници постигла сагласност да поравнање по основу дуговања Федерације БиХ Републици Српској по основу расподјеле прихода од ПДВ-а износи 48,3 милиона КМ. 0 КОМЕНТАРА

  1. Чије су наше паре: Федерација не враћа ПДВ пропусте
    Вјероватно очекују још нека хапшења па, по оној народној за недај Боже, нека се нађу српске паре за финансирање ратних злочина(ца) над Србима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *