Чавићева опроштајнa тркa у Бањој Луци

Најбољи српски пливач свих времена Милорад Чавић за десет дана у Бањалуци поново ће ускочити у базен и отпливати своју опроштајну трку. Чавић је посљедњи пут пливао на Олимпијским играма у Лондону прошле године када је заузео четврто мјесто у трци на 100 метара лептир стилом послије чега је изјавио да му је то била […]

среда, мај 15, 2013 / 12:48

Најбољи српски пливач свих времена Милорад Чавић за десет дана у Бањалуци поново ће ускочити у базен и отпливати своју опроштајну трку.

Чавић је посљедњи пут пливао на Олимпијским играма у Лондону прошле године када је заузео четврто мјесто у трци на 100 метара лептир стилом послије чега је изјавио да му је то била посљедња трка у каријери, али његов опроштај ће ипак бити на пливачком митингу који се одржава 25. и 26. маја у Бањалуци, пише “Глас Српске”.
“Зову ме у Бањалуку следећи викенд да отпливам 50 метара делфин! За Републику Српску ми не треба убеђивање, видимо се тамо”, написао је Чавић.

Долазак Чавића у Бањалуку потврдио је Чавићев пријатељ и спортски директор Пливачког клуба Олимп из Бањалуке Жељко Панић.

“Опроштај од активне каријере Милорад ће направити у Бањалуци на нашем митингу који ће се 25. и 26. маја одржати на Градском олимпијском базену. Уједно, он ће бити и промотер нашег митинга као што је то радио и прошлих година када је био наш редован гост, а биће ово прилика да му захвалимо за све оно што је до сада урадио за нас. Уз њега промотер ће бити и наша пливачица Ивана Нинковић, која је већ сада остварила одличне резултате и од које се много очекује у будућности”, рекао је Панић.

На митингу у Бањалуци, осим Чавића, пливаће такмичари из 14 земаља, а међу њима су и репрезентације Србије и Грчке. Биће то једна од посљедњих прилика за пливаче да изборе норму за Свјетско првенство које се одржава у јулу у Барселони.

Прву златну медаљу за Србију Чавиће је освојио 2003. године у Даблину на Европском првенству, гдје је поставио нови свјетски рекорд на 100 метара делфин стилом и освојио сребрну медаљу на 50 метара слободним стилом.

Титулу на 100 метара делфин стилом је освојио на Европским шампионатима 2006, 2007 и 2008 године, а Европско првенство 2008. године у Ајндховену остаће упамћено ипо церемонији додјеле медаља на 50 метара делфин стилом на којој се Чавић као побједник појавио на постољу у мајици на којој је писало “Косово је Србија” због чега је дисквалификован са Европског првенства.

Исте године 2008. године на Олимпијским играма у Пекингу, освојио је сребрну медаљу у чувеној трци на 100 метара Делфин. Чавић је био други, са стотинком иза Мајкла Фелпса, а годину дана касније Омега која производи уређаје за мјерење је признала да је Милорад Чавић први дотакао, али недовољно јако да покрене механизам на сату за мјерење.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *