Чавес поручио Обами да гледа своја посла

Предсједник Венецуеле Уго Чавес оштро је одговорио на критике америчког предсједника Барака Обаме и поручио му да „гледа своја посла”. „Обаме гледај своја посла, фокусирај се на владавину у својој земљи коју си претворио у катастрофу. Остави нас на миру“, поручио је Чавес америчком предсједнику после критика на рачун спољне политике Каракаса које је Обама […]

уторак, децембар 20, 2011 / 12:21

Предсједник Венецуеле Уго Чавес оштро је одговорио на критике америчког предсједника Барака Обаме и поручио му да „гледа своја посла”.

„Обаме гледај своја посла, фокусирај се на владавину у својој земљи коју си претворио у катастрофу. Остави нас на миру“, поручио је Чавес америчком предсједнику после критика на рачун спољне политике Каракаса које је Обама изнио у интервју у листу „Ел Универзал”, пренијела је агенција АП.

Обама је у јуче објављеном интервјуу изјавио да је Венецуела поносна, суверена нација и да САД немају намјеру да се мијешају у спољне послове Венецуеле, али да „ипак, мисли да владине везе (Каракаса) са Ираном и Кубом не користе интересима Венецуеле и њеном народу.

У обраћању на састанку Владиног кабинета који је приказан на државној телевизији, Чавес је љутитим тоном оптужио америчког предсједника да је изневјерио очекивања Афроамериканаца и сиромашних Американаца, као и афричких земља које су вјеровале у њега када је преузео предсједничку функцију (у јануару 2009. године).

„Ти си разочарење за све те људе и остави нас на миру, Обама”, поручио је Чавес америчком предсједнику, навела је агенција АФП.

Агенције подсјећају да Обама и Чавес ишчекују следећу годину када ће се у САД и Венецуели одржати предсједнички избори.

„У свим земљама у региону, желимо (Вашингтон) да видимо изборе који су слободни и поштени“, рекао је Обама у интервју венецуеланском листу и додао да је „несрећа” што је венецуеланска влада више заинтересована за идеолошке битке из прошлости него на гледање у будућност.

Чавес је одговорио како је Обама „у потрази за гласовима” и примијетио да уколико би могао да буде „кандидат тамо у САД, он би га (Обаму) почистио“.

АП подсјећа да је Амбасада САД у Каракасу без амбасадора од јула 2010. године пошто је Чавес одбијао да да агреман америчком амбасадору Лари Палмеру оптужујући га да не поштује примједбе владе у Венецуели.

То је навело Вашингтон да укине визу венецуеланском амбасадору у САД.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *