Чађо: Тероризам реална опасност

БиХ више није безбједносно питање, али реалну пријетњу представља тероризам, изјавио је министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо. Чађо, који борави у посјети САД, истиче да посебно забрињава што се на тероризам из различитих дијелова БиХ гледа као да је то појава која и није тако опасна, оцијенивши да су то вријеме и догађаји […]

четвртак, децембар 8, 2011 / 10:06

БиХ више није безбједносно питање, али реалну пријетњу представља тероризам, изјавио је министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо.

Чађо, који борави у посјети САД, истиче да посебно забрињава што се на тероризам из различитих дијелова БиХ гледа као да је то појава која и није тако опасна, оцијенивши да су то вријеме и догађаји демантовали.

"Једна од најважнијих ствари је да БиХ није више безбедносно питање. Таква могућност објективно не постоји, упркос томе што би то можда или прижељкивали или напросто провоцирали у смислу дефинисања унутрашњих политичких односа. Оно што јесте или чини ситуацију сложеном је недовљно уређен простор Балкана", оцијенио је Чађо за "Глас Америке".

Када је ријеч о сарадњи на плану унутрашње безбједности у БиХ, Чађо је навео да власти РС нису задовољне сарадњом са структурама које су конструисане на нивоу државе и њиховом спремности да на професионалан и одговоран начин буду партнери у борби против различитих проблема.

Чађо је навео да је однос према питањима тероризма и ратних злочина прилично субјективизован што кочи да те структуре буду професионалне, због чега се то питање и отвара, како би се пронашло најбоље рјешење.

О посјети Америци, Чађо је навео да је она организована ради разговора у Стејт департменту и учешћа на конференцији која разматра теме помирења послије сукоба, питање суверенитета и безбједности.

"Када говоримо о Стејт департменту, желим да пренесем поруку да Српска изражава снажну приврженост Дејтонском споразуму и да ми осјећамо потребу једне нове врсте афирмације Дејтонског мировног споразума", рекао је Чађо и додао да ће на конференцији у Савани учествовати на неколико панела, од којих ће један третирати питања која се односе на глобално питање тероризма и на сајбер криминал.

Он је додао да МУП и Полиција Републике Српске веома снажно раде на елиминисању тих врста пријетњи и да су спремни да буду дио свјетске коалиције у борби против тероризма и сајбер криминала, што су, како је рекао, у неколико сложених и провјерених акција и показали.

Министар Чађо је оцијенио да чињеница да на нивоу БиХ још нису конституисани органи власти додатно компликује ситуацију и напоменуо да је Република Српска била веома конструктивна и јасна, те потпуно дефинисана у својим ставовима.

"Ми апсолутно не сматрамо да сносимо било коју врсту одговорности у том смислу, али ми смо потпуно свесни да ћемо се са посљедицама тога сретати на цијелом простору БиХ", упозорио је Чађо.0 КОМЕНТАРА

 1. Коме се жали ово говно? Ако пријети опасност од тероризма једини одговоран је министар полиције. Још има образа износити у јавност, мајмун неотесани, јебо га онај крмак који га постави.

 2. OOO, čađavi, ne zbacuj sa sebe krivicu koja nije mala. Pa ako meni neko uđe u kuću i zauzme jedan njen dio, i gleda kako da uništi moju porodicu , ko je kriv nego ja što sam ga pustio da mirno uđe u moju kuću, što nisam stao na kapiju dvorišta i rekao da nedobronamjernima nema mjesta unutra. Oni su tu, u RS, prave kuće, ceste i puteve, spremaju se za akcije protiv tvoga naroda , a ti i tvoja policija i vlast ni prstom da mrdnete.
  Osim toga, mi imamo i veće i opasnije neprijatelje – korumpiranu vlast, koja nas je opljačkala do gole kože. Šta si po pitanju tog terorizma učinio, čađavi? NIIIIIšta!!!!!
  Kada uhapsiš glavu hobotnice smatraću da smo došli do dna, onda ćemo moći da se odrazimo i da se dižemo gore.

 3. „Ми апсолутно не сматрамо да сносимо било коју врсту одговорности у том смислу, али ми смо потпуно свесни да ћемо се са посљедицама тога сретати на цијелом простору БиХ“, упозорио је Чађо.“

  Kakve ja nenormalnosti od pojedinih zvaničnika ovdje neću naći!

  Još kaže da ćemo se sretati sa posljedicama!? Pa zašto ti čovječe dobijaš platu? Šta mi sad trebamo još jednu policiju uvesti u sistem da bi je plaćali i bili sigurni da nešto rade na preventivi, umjesto da ovakve izjave daju.

 4. Није чађо знао шта је тероризам док му то нису рекли у америци.
  Е мој Чађо које си ти говедо! Бандо из СНСД ви сте нам у кућу увели вехабије, мамицу вам вашу изудајничку

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *