Бугарска: Шесто самоспаљивање за неколико недеља

Бугарин Нецислав Козарев (47) који се запалио раније ове седмице преминуо је јуче, чиме се број жртава самоспаљивања за само неколико седмица у овој најсиромашнијој чланици Европске уније попео на шест. Козарев који се запалио бензином у сриједу, у граду Смољану на југу Бугарске, преминуо је данас поподне од задобијених повреда, саопштила је болница која […]

субота, мај 4, 2013 / 08:31

Бугарин Нецислав Козарев (47) који се запалио раније ове седмице преминуо је јуче, чиме се број жртава самоспаљивања за само неколико седмица у овој најсиромашнијој чланици Европске уније попео на шест.

Козарев који се запалио бензином у сриједу, у граду Смољану на југу Бугарске, преминуо је данас поподне од задобијених повреда, саопштила је болница која га је лијечила.

Бугарска је доживела шест сличних самоспаљивања последњих недеља у оквиру таласа бијеса и снажних протеста против сиромаштва и корупције који су крајем фебруара довели до оставке премијера Бојка Борисова.

Само тројица од оних који су се запалили су имали политички захтјеве док су преостала тројица изабрала такву смрт из очаја и сиромаштва.0 КОМЕНТАРА

 1. Ево како је тамо гдје су обећали Србији да ће да је воде, спремни на све па и на гажење сопственог народа на Косову и Метохији.

  http://www.nspm.rs/hronika/mati-anastasija-brat-brata-ne-sme-da-izda.html
  „ЕВРОПА

  – У свету је много народа који пате, само нажалост, ми често имамо намеру да се хватамо за брод који тоне. Јер, Европска унија је институција која престаје или ће врло брзо престати да постоји. То је свима јасно јер и они који су у њој желе да изађу. Мислим да ЕУ треба Београду да би тренутно живео боље, а тај Београд заборавља да живи од осталих делова Србије. Зато бих однос према ЕУ описала једном причом владике Николаја, када се паук спусти низ кончић да исплете мрежу, а потом шета и проверава све кончиће који чине мрежу где који води. Обилазећи мрежу, долази до кончића са кога је кренуо. У тренутку процени да му тај кончић не треба, кида га, али му се зато распада читава мрежа“.

  „БРАТ

  – Ми се морамо, пре свега, вратити моралу који је ниско пао, а не смемо дозволити да издаје брат брата. Зато бих поручила српском народу да се освести, да му не буде на уму само данашњи дан. Да знају очеви да ће их преклињати унуци, да знају они који говоре да то раде ради своје деце да ће их та деца проклињати када схвате шта су урадили. Али што је најбитније – да се вратимо вери и да схватимо да је та нит са које је паук исплео мрежу за српски народ – Косово“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *