Британци нису маргинализовани у Европи

Британски секретар за спољне послове Вилијем Хејг рекао је данас да одлука да не уђу у нови уговор Европске уније на самиту прошлог петка неће оставити Британију изоловану и на маргинама Европе.   "Ми нисмо маргинализовани, ја се не слажем са тим, ја не користим терминологију двије брзине Европе, то подразумијева да једна група стиже […]

недеља, децембар 11, 2011 / 20:56

Британски секретар за спољне послове Вилијем Хејг рекао је данас да одлука да не уђу у нови уговор Европске уније на самиту прошлог петка неће оставити Британију изоловану и на маргинама Европе.

  "Ми нисмо маргинализовани, ја се не слажем са тим, ја не користим терминологију двије брзине Европе, то подразумијева да једна група стиже до нечег много брже од друге групе", рекао је Хејг, члан Конзервативне странке, у данашњем интервју Скај њузу.

Раније је замјеник премијера, Ник Клег, из Либерално демократске странке, која је коалициони партнер конзервативаца, рекао је да је горко разочаран исходом прошлонедјељног самита ЕУ, рекавши да се тиме ризикује да Британија остане изолована, подсјећа Ројтерс.

Британија може да буде "изолована и маргинализована" од стране Европске уније након што је одбила уговор чији је циљ окончање дужничке евро кризе, рекао је Клег.

"Ја сам горко разочаран исходом прошлонедељног самита, прецизније зато што мислим да сада постоји стварна опасност да током времена Уједињено краљевство буде изоловано и маргинализовано у Европској унији", рекао је Клег Би-Би-Си-ју.

Он је такође упозорио противнике Европске уније у Конзервативној партији који настоје да Британија потпуно напусти ЕУ, рекавши да би то оставило Британију као глобалног "Пигмејца".

"Ја мислим да би Британија, уколико напусти ЕУ, била сматрана за безначајну од стране Вашингтона и за Пигмејца у свијету гдје ја желим да ми стојимо високо и водимо свијет", рекао је Клег.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *