Брчко: Очекује се долазак Виндије

Привредни гигант за месне прерађевине “Виндија” из Хрватске, која од 1. јуна приступа ЕУ, врло брзо би као инвеститор могао да се нађе на ширем подручју Брчко дистрикта, сазнајемо од Мустафе Нуковића, шефа Владиног Одјела за привредни развoj, спорт и културу. Он истиче да би се у 1. фази отворили погони за месне прерађевине у […]

среда, мај 15, 2013 / 15:56

Привредни гигант за месне прерађевине “Виндија” из Хрватске, која од 1. јуна приступа ЕУ, врло брзо би као инвеститор могао да се нађе на ширем подручју Брчко дистрикта, сазнајемо од Мустафе Нуковића, шефа Владиног Одјела за привредни развoj, спорт и културу.

Он истиче да би се у 1. фази отворили погони за месне прерађевине у већ постојећим индустријским зонама у Брки, запослење би могло наћи неколико десетина људи, док би даљњом реализацијом пројекта сарадње са Виндијом посао могло добити око 200 људи.

„Једини пројект који се преостао да се заврши и тако омогући Виндији и другим кооперантима из Хрватске, Србије и других земаља које су заинтересоване за улагање на овим просторима, је довршетак Система каналисања и пречишћавања отпадних вода у Брчко дистрикту“, назначио је Нуковић.

По његовим ријечима финасијски обухват овог пројекта је 68 милиона евра и сходно одредбама финализовала пројекат.

„Очекујем да се врло брзо и Влада и Скупштина Брчко дистрикта позитивно одреде према овом великом привредном пројекту . Завршетком система каналисања и пречишћавања отпадних вода добили бисмо овај пројект по европским стандардима, а били бисмо богатији и за нову фабрику воде, што су неопходни услови да се велике фирме са својим погонима појаве на ширем подручју Брчко дистрикта“, казао је још Мустафа Нуковић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *