Босић: Вучуревић има сасвим довољно материјала и доказа да побије хрватску оптужницу

Српска демократска странка /СДС/ тражи од предсједника Републике Српске /РС/ Милорада Додика да одмах ступи у контакт са предсједником Србије Борисом Тадићем ради изналажења рјешења за случај Божидара Вучуревића, с обзиром да се ради о и евидентно политичком проблему, изјавио је Срни предсједник СДС-а Младен Босић. Босић је истакао да СДС прије свега тражи од […]

уторак, април 5, 2011 / 17:23

Српска демократска странка /СДС/ тражи од предсједника Републике Српске /РС/ Милорада Додика да одмах ступи у контакт са предсједником Србије Борисом Тадићем ради изналажења рјешења за случај Божидара Вучуревића, с обзиром да се ради о и евидентно политичком проблему, изјавио је Срни предсједник СДС-а Младен Босић.

Босић је истакао да СДС прије свега тражи од власти Србије да пусте Вучуревића, како би на слободи оспорио наводе из оптужнице, јер је општепознато да је Вучуревић био цивилна власт 1991. године и није имао никаквог утицаја на ЈНА и било какве оружане снаге".

"Невјероватно је да РС и њени држављани имају такав третман у Србији, то је један сигнал на основу којег ће се замислити сви остали Срби који су своје уточиште потражили у Србији а протјерани су и побјегли испред хрватских оружаних снага", рекао је Босић након посјете Вучуревићу у притвору у Шапцу.

Према његовим ријечима, Вучуревић има сасвим довољно материјала и доказа да побије све оно што пише у хрватској оптужници.

"Осим тога, и Хашки трибунал је 2003. године разматрао ту оптужницу и одбацио је. Према томе, овдје није у питању његова судбина уколико буде постојала правда, али је очигледно да је у питању политика и овај тренутак и начин на који је то урађено много говори о укупној ситуацији. Желимо да се специјални односи РС и Србије не сведу на специјална тужилаштва и судове који ће процесуирати Србе који су се борили за голи опстанак деведесетих година", рекао је Босић.

Вучуревић, један од оснивача СДС-а, ухапшен је јуче по потјерници Хрватске на граничном прелазу Каракај код Зворника. Истражни судија Вишег суда у Шапцу одредио му је јуче екстрадициони притвор од 18 дана.

У оптужници, коју је подигло дубровачко Жупанијско државно тужилаштво 2008. године, наводи се да је Вучуревић у септембру 1991. године, на подручју општине Требиње, наредио мобилизацију територијалне одбране и формирање јединица специјалне полиције.

Тим јединицама је, како се наводи у оптужници, "попуњавао јединице ЈНА, које су 1. октобра 1991. године с подручја Херцеговине и Црне Горе напале Хрватску и до 26. октобра 1991. привремено окупирале подручје од Превлаке до Стона, а град Дубровник држале у потпуној блокади"0 КОМЕНТАРА

  1. Каква непринципјелност,подлост и љигавост!
    Да ли се само ја сјећам да је прошле године Младен Босић Божидара Вучуревића назвао диносаурусом и епским микрофоном?
    Да ли се само ја сјећам да добри Божо имаде срчани удар због свега што му његов СДС приреди а понарочито Драган Ђузулан који га назва „Алијагићевим лоповом“?

  2. Pa Bosiću licemjeru stari, kada sledeći put budeš srao, nemoj da jedeš ta ista govna. Ima onih koji prate i slušaju šta ti trabunjaš.
    Pored svega, indikativna je situacija kada dolaziš pred zatvor u Šabcu, za tobom se parkira i tvoja „omražena“ televizija za koju si posle posjete Boži dao i izjavu.
    Ako si imalo moralan (a znam da nisi) nemoj nikad više da pričaš da nemaš nikakav dogovor sa Dodikom, jer si očigledno klekno pred njim (šta si u tom trenutku radio dobro je poznato) zarad malo vlasti koju ti je u transu dao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *