Босић: Изгледа да ОХР одлази

Младен Босић, замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ након засједања са политичким директорима из држава чланица Управног одбора Савјет за спровођење мира (ПИЦ), је новинарима казао да је ОХР, према његовим информацијама на одласку из БиХ . "Мислим да је евидентно да је ОХР завршио своју мисију. Слиједи смањивање, и евидентно је да су […]

среда, јун 7, 2017 / 12:40

Младен Босић, замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ након засједања са политичким директорима из држава чланица Управног одбора Савјет за спровођење мира (ПИЦ), је новинарима казао да је ОХР, према његовим информацијама на одласку из БиХ

. "Мислим да је евидентно да је ОХР завршио своју мисију. Слиједи смањивање, и евидентно је да су на одласку. То би била добра вијест када би била повезана са стварним напретком БиХ", рекао је Босић, јавља Н1.

У Сарајеву се данас наставља дводневно засједање Управног одбора Савјета за спровођења мира, а политички директори ПИЦ-а, како је најављено, данас ће разговарати с члановима колегија Заступничког и Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине.

Босић је казао и то да постојање ПИЦ-а јасно говори да БиХ није успјела, да међународна заједница доноси одлуке које доказују да БиХ није још суверена држава, те да проблеми постоје и да су свима јасни.

"Главни проблем је економија, а она осликава стање друштва. Стање је такво да постоји раст БДП-а, али да је јасно да се дуго година нећемо извући из сиромаштва", оцијенио је Босић.

"Главни проблем свих је непостојање правне државе и система. Видјећемо да ли постоји политичка воља која може промијенити ситуацију у правосуђу, откочити проблеме криминала и корупције", казао је Босић.

Он је оцијенио да велика политичка питања, попут Изборног и Уставног закона требају остати секундарна, јер теме попут економије, здравства и проблема грађана требају заузети примат.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *