Босић и Додик у клинчу: Миле, договори се са собом, ми ћемо те подржати

Предсједници двије највеће странке у Српској, Милорад Додик и Младен Босић, пронашли су повод за нови медијски рат. Овај пут, камен спотицања је неспровођење Уредба Владе Српске у вези са јединственим матичним бројем. Влада је донијеле Уредбу, којом је се требало разријешити криза у вези са неиздавањем јединвтених матичних бројева, али тај документ нико у […]

петак, мај 10, 2013 / 21:00

Предсједници двије највеће странке у Српској, Милорад Додик и Младен Босић, пронашли су повод за нови медијски рат.

Овај пут, камен спотицања је неспровођење Уредба Владе Српске у вези са јединственим матичним бројем. Влада је донијеле Уредбу, којом је се требало разријешити криза у вези са неиздавањем јединвтених матичних бројева, али тај документ нико у Српској не спроводи. За Додика ту нема ништа спорно, јер, како каже, за све је крива Босна и Херцеговина.

„Ако њима не требају матични бројеви, не требају ни нама. Ми сад нећемо ни своју Уредбу спроводити, па ћемо вијдети шта ће бити“, категоричан је предсједник Српске.

Предсједник СДС-а, Младен Босић, ипак не одустаје од критике актуелне власти, због неспровођења Уредбе о матичном броју. Стрелицу је вратио Додику, подсјећајући га да, умјесто с њим, о томе треба да расправи са СНСД-овим министром у Сарајеву.

„Прије свега, они треба да се договоре са својим министром цивилних послова БиХ, Средојем Новићем, о ко тог питања. Осим тога, ми смо очекивали да ће се ови проблеми разријешити током договаранај СНСД-а са својим федералним партнерима“, одговорио је Босић.

Додик не одустаје од тезе да је за све крив лидер СДС-а. Засметало му је то што је Босић указао на неспровођење Уредбе, и упутио му питање: а зашто ти сједиш у Парламенту БиХ?

„Видимо Босића да нешто говори о РС, а он тамо сједи у Парламенту у Сарајеву, и прима дупло већу плату од мене. Најлакше је сједити и примати 5-6 хиљада марака мјесечно, а да не обављате свој задатак“, рекао је Додик.

Босић је узвратио да је висина плата функционера у заједничким институцијама БиХ одређене у претходном мандату, када је у владајућој коалицији у БиХ био СНСД, без СДС-а.

„Тамо сједе 42 посланика, и када би се укинуле све њихове плате и примања, то би било мање него буџет који има предсједник Додик у једној години“, каже Босић.

Најновија препуцавања лидера двије највеће странке у Српској тешко да ће допринијети рјешавању ових проблема. Проблем јединственог матичног броја биће скинут са дневног реда када ее о томе усагласе сви партнери из Српске и Федерације БиХ, а висина плата сарајевских функционера тешко да ће бити умањена. Све ово више личи на скретање пажње са бројних тешких тема, које потресају јавност посљедњих дана.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Red „prepucavanja“ red dogovaranja, i eto laža-paralaža kolača za izmučeni narod. Ne razlikuju se mnogo njih dvojica, obojica žive lordovski dok mi zauvijek tonemo. BanjaLuka je sramotno prodana na prošlim izborima , izuli su nas bosić i doktor koji sada ćuuuuti, ali eto njega pred izbore da opet piše slikovnice i bajke kojima uspavljuje lakovjerne ovce.
  Dakle, ova prepucavanja su dogovor i način kako da popune tv dnevnike, a da oni koji ih gledaju ne čuju krčanje svojih crijeva. Sram ih bilo obojicu! Stigle ih suze sirotinjske!

 2. Čime si ono zamajavali galdni narod celu zimu, nekakvim štrajkovima, onih koji imaju u proseku 1200 KM platu, pa drugim budalaštinama, pa malo sa sarajevom oko genocide tvorevine, pa sad opet sa bosićem. Gde su im oni njihovi gromoglasno najavljivani investitori ? Šta je sa uništenom privredom. Pošto su nesposobni da zarade novac na tržištu, pošto nikada ništa korisno nisu radili u životu, pošto su poltroni, ljigavci, dokonjaci, prevaranti, moralne protuve, secikese, šibicari i psihopataloški ludaci, onda su oni idealni za vrbovanje, ucenjivanje i svakojake pritiske od strane tajnih službi EU i Imperije u rastrojstvu. Idealni su jer su pohlepni i sujetni. Idealni su jer su ušli u politiku da zarade pare.
  Političari nemaju nikakav moralni okvir. Političari su skotovi i prodane duše.Napravili su takav politički sistem koji odgovara samo njima.
  Stvorili su od našeg društvenog života smrdljivu baruštinu, kloaku, septičku jamu i tranzicionu, europsku kanalizacionu mrežu kroz koju tutnje političke protuve, njihove silikonske kurvetine, kafanske radodajke, sponzoruše sa splavova, porno dive, medijske drolje, voditeljke iz svih poza, tutnje mucavi i iskompleksirani tajkuni, palanački đilkoši i plejboj dripci, pljačkaši državnih kasa, kraljevi šećera, duvana, medija, puteva i plodnih oranica, tutnje žestoki momci od tolet papira, slinave plačipičke što drukaju u policiji sve i svakoga, jer ih je Služba stvorila i Služba ih i likvidira, tutnje japijevci nacisti koji se klanjaju bangsterima sa Vol Strita, zlikovcima iz Pentagona, kriminalcima iz Bele kuće, prostitutkama iz Holivuda i briselskim satrapima, tutnje nevladine preplaćene protuve, profi plaćenici otetim novcem kolonizatora, koji su rentirani da po istom scenariju uništavaju države i nacije, da razore nacionalni identitet i kulturu.

 3. Glas Naroda, 11.05.2013. 10:15:22

  Апсолутно се слажем, ја бих тражио од свих политичара радне књижице на увид, гдје си ти то радио, шта си и колико си зарадио и од кад си и зашто постао функционер? Из студентских патика право у фотељу, ма мршшш у пм!

 4. NJIMA SE PLAĆA STAŽ, PLATA IDE.
  Ala volem ovaj režim.najjebolji(ovo je namerno ovako napisano).tukarce kod nas,sve cveta,a planinski visovi silno,silno odjekuju.od iskrene sreće i radosti.tako nam je evo….ohohohoho……
  čuva mile g o v e d a.:):):):):):):):):):)

 5. Koji je ugondžija a koji onaj drugi, a palicali su često na rukoljub odskorašnjem izuzetnom penzioneru, pa morebiti bidne, more biti ne bidne. Prije da bidne, nego ne bidne.
  Prepucavanja im dodju kao da se vlasi ne dosjete.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *