БОРС: 31. маја митинг подршке Младићу

Централни митинг подршке генералну Ратку Младићу биће одржан у уторак, 31. маја у Бањoj Луци у организацији Борачке организације Републике Српске потврдио је предсједник БОРС-а Пантелија Ћургуз. Он је најавио да ће скуп подршке бити одржан и у Калиновику у недјељу, 29. маја. "Дали смо могућност и свим општинским борачким организацијама да у властитој режији […]

петак, мај 27, 2011 / 12:24

Централни митинг подршке генералну Ратку Младићу биће одржан у уторак, 31. маја у Бањoj Луци у организацији Борачке организације Републике Српске потврдио је предсједник БОРС-а Пантелија Ћургуз. Он је најавио да ће скуп подршке бити одржан и у Калиновику у недјељу, 29. маја.

"Дали смо могућност и свим општинским борачким организацијама да у властитој режији организује протесте, али да преузимају одговорност да то морају да буду достојанствена окупљања са јасним порукама, без било каквих увредљивих садржаја и нечега што би нарушило часно и људско име као што је Ратко Младић", рекао је Ћургуз новинарима, након ванредне сједнице Предсједништва БОРС-а у Бањој Луци.

Предсједник Предсједништва БОРС-а Дражан Перендија рекао је да борци захтијевају да највише институције РС одреде адвокатске тимове за одбрану генерала Младића и свих оптуженика из РС пред Хашким трибуналом и Судом БиХ.

"Тражимо да буде формиран фонд и одобрена новчана средства за одбрану тих људи", нагласио је Перендија.

Он је истакао да је борачка популација огорчена због хапшења генерала Младића и чињенице да многи ликују због хапшења, па чак и српски политичари у Београду, али да их не изненађује ликовање медија и политичара из Федерације БиХ.

"Став БОРС-а је да државни органи Србије воде комплетну издајничку српску политику и земљу воде погрешним колосијецима", рекао је Перендија, додајући да /српском предсједнику Борису/ "Тадићу и његовој клици срећу неће донијети ЕУ и НАТО".

Перендија је рекао да му се не свиђају изјаве појединих политичара из РС који рад и поступке Хашког трибунала сматрају као неминовност и поручио им да морају да знају да своје политичке функције уживају захваљајући раду и резултатима Ратка Младића, Радована Караџића и тадашње политичке и војне гарнитуре РС.

Он је истакао да је генерал Младић најсвијетлији лик новије српске историје и новог српског патриотизма, утемељивач ВРС и БОРС-а.0 КОМЕНТАРА

  1. Овдје не пише у колико часова је митинг?! А могли сте овакву вјест макар дан прије митинга да поновите! Срамота.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *