Борис Тадић посјетио Тому, овај и даље гладује

Предсједник Србије и лидер ДС Борис Тадић посјетио је данас поподне лидера СНС Томислава Николића у Дому народне скупштине како би га замолио да прекине штрајк. „Молио сам Тому да прекине штрајк”, рекао је Тадић новинарима по изласку из просторија посланичког клуба напредњака у којима Николић штрајкује глађу и жеђу. Тадић је рекао да ће […]

недеља, април 17, 2011 / 19:13

Предсједник Србије и лидер ДС Борис Тадић посјетио је данас поподне лидера СНС Томислава Николића у Дому народне скупштине како би га замолио да прекине штрајк.

„Молио сам Тому да прекине штрајк”, рекао је Тадић новинарима по изласку из просторија посланичког клуба напредњака у којима Николић штрајкује глађу и жеђу.

Тадић је рекао да ће „одлуку о расписивању избора донети одмах по стицању статуса кандидата”.

Николић наставља штрајк глађу и жеђу, нема договора

Томислав Николић наставиће штрајк глађу и жеђу јер у разговору са предсједником Србије и ДС Борисом Тадићем није постигнут договор, рекао је данас замјеник предсједника напредњака Александар Вучић.

Вучић је новинарима у Дому народне скупштине казао да је разговор Тадића и Николића, који је трајао око један сат, био тежак, али да није уродио плодом јер Тадић није понудио конкретан договор.

Замјеник предсједника СНС је казао да се Николић, који од јуче не узима храну и воду тражећи расписивање парламентарних избора, осјећа све лошије.

Лекари: Николић и даље добро

Здравствено стање лидера Српске напредне странке, који више од 24 сата не узима храну и воду, још увијек је добро, саопштили су новинарима љекари после редовног прегледа шефа напредњака.

Љекари кажу да се „види да је Николић здрав човек”, а да се евентуалне последице штрајка глађу и жеђу могу очекивати у послеподневним часовима.

Људи који имају неки „виши циљ” се психички припреме за овакве стресне ситуације и дешава се да могу да издрже без воде и хране и дуже од очекиваног, додали су лекари.

Николић је јутро проводио у разговору са члановима породице и страначким колегама, а посјетили су га Борислав Пелевић и лидер Нове Србије Велимир Илић.

СНС: Прљава и бахата кампања против Николића

Српска напредна странка оптужила је Демократску странку да се на „најпрљавији и најбахатији” начин обрачунава са напредњацима у, како су навели, кампањи против Томислава Николића.

„СНС захтева од режима да се преко својих највиших представника, а посебно то очекујемо од Бориса Тадића, обрачунава са српским напредњацима, а не да, на најпрљавији и најбахатији начин, користе своје политичке слуге у кампањи против Томислава Николића”, наводи се у саопштењу СНС.

Напредњацима је, како се додаје, „потпуно јасно да Чедомир Јовановић не представља никога, сем истурену експозитуру екстремног крила ДС”, а да „лажни аналитичари”, истовремено, представљају „људе који треба да прикрију злодела режима и кривицу за политичку тензију у друштву пребаце на опозицију”.

СНС у саопштењу закључује да „сви поменути нису ништа друго до режимске слуге”, чији је једини облик деловања – како наводе – „варање народа, лажи, најбруталније измишљотине и фалсификовање чињеница”.

Ваљевски напредњаци најављују блокаду Србије од уторка

Повјереник Српске напредне странке за Колубарски округ Дарко Глишић изјавио је данас да ће напредњаци од уторка радикализовати протесте и блокирати Србију.

„У уторак ћемо блокирати Колубарски округ и његове институције, а слични протести биће организовани широм Србије”, рекао је Глишић на конференцији за новинаре у Ваљеву.

Функционер СНС је прецизирао да ће „до краја дана и током ноћи” бити направљен детаљан план протеста.

Глишић је навео да је циљ СНС-а да се и у Србији власт мијења демократским путем, оловком, на изборима које би предсједник Борис Тадић, према захтјевима те странке, морао да распише до краја године.

Он је поручио демократама да „замоле свог председника (Тадића)” да тај захтјев прихвати и упозорио их да „не призивају 6. октобар” за којим су, како је рекао, „кукали ових 11 година”.

„Србија је буре барута, последице би могле бити несагледиве”, оценио је Глишић.

Према његовим ријечима, Ваљево је један од градова који су највише „пострадали у време актуелне власти” – људи су остали без посла, нема озбиљних инвестиција, нема перспективе.

Глишић је оцијенио да је „храбра” одлука тројице одборника Нове Србије да почну штрајк у Градској скупштини Ваљева и најавио да ће их посјетити како би их информисао о даљој борби за ванредне изборе у Србији. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *