Бoрис Тадић и Милорад Додик отворили дио аутопута

“Oтворен је аутопут Бања Лука – Градишка“ – наслов је којим се преноси данас ударна вијест из Чатрње код Градишке, гдје су врпцу пресијецали предсједници Српске и Србије. Ради овјективности и истинитости, прије него што то возачи и сами утврде, ваља рећи да аутопут од Бање Луке до Градишке није отворен, нити постоји, a информација […]

среда, новембар 30, 2011 / 12:44

“Oтворен је аутопут Бања Лука – Градишка“ – наслов је којим се преноси данас ударна вијест из Чатрње код Градишке, гдје су врпцу пресијецали предсједници Српске и Србије.

Ради овјективности и истинитости, прије него што то возачи и сами утврде, ваља рећи да аутопут од Бање Луке до Градишке није отворен, нити постоји, a информација из наслова се може демантовати и простим чињеницама из текста.

Са пресијецања

Предсједник РС Милорад Додик новинарима је рекао да је ово пројекат који је важан за цијелу РС.

"Нисмо одустали од овог пројекта када је било логично да то урадимо, јер свијет који је захваћен кризом не познаје овакве пројекте, а ми смо у року изградили овај аутопут", каже Додик.

Додик наводи да ће овај аутопут несумњиво промијенити овај простор и приближити људе.

Предсједник Србије Борис Тадић рекао је да за њега представља велику част да учествује у манифестацији отварања првог аутопута кроз РС.

Тадић је рекао да је изградња дионице аутопута од Градишке до Маховљана веома важна не само у симболичном већ и у функционалном смислу.

Километар ове дионице коштао је 7, 512 милиона КМ.

Ипак…

Милорад Додик и Борис Тадић отворили су дионицу аутопута од 26, 5 километара, од Градишке до Маховљана. РТРС и СРНА и Независне новине наводе да је “сада аутопут у функцији цијелом својом дужином од 32 километра“.

Али ипак, није.

Радови на изградњи Маховљанске петље, која треба да повеже комплетан аутопут нису готови, па ће грађани до маја сљедеће године користити малу заобилазницу, “што свакако неће утицати на безбједност саобраћаја, нити на квалитет вожње“ наводи се у извјештајима ових медија са терена.

Поред тога, аутопут се не протеже до Бање Луке, него до Клашница, што је у лакташкој општини.  Даље према Бањој Луци води брза цеста, такође незавршена на неколико дионица. Извјештаји са терена сами демантују своје наслове, наводећи да од “центра Бање Луке брзом цестом кроз Трн, до маховљанске петље стиже се за око 15 минута, док је од Маховљана до Градишке, односно за 26,5 километара, поштујући ограничење од 130 километра на сат, потребно само десет минута“.

Дакле, аутопут не почиње у Бањој Луци.

Возачима се сугерише да се радују јер “путарина се неће плаћати све док не буде завршена и Маховљанска петља“, а у аутопутевима РС увјеравају, да је због квалитетних елемената, пут безбједан, чак и при максималној дозвољеној брзини од 130 км на час. Ипак, апелују на возаче да брзину прилагоде условима пута.

Обећања о завршетку аутопута су постала општа мјеста неистине, а предсједник Републике Српске овај пут није ништа обећавао, него је рекао да је аутопут изграђен у року, а тиме не само да је демантовао неколико својих обећања и рокова, него је његова изјава у супротности са ријечима министра саобраћаја и веза Недељка Чубриловића, да “завршетак те дионице касни нешто више од годину дана“, изговореним прије само два дана.

Фото:СРНА

 0 КОМЕНТАРА

 1. Da se razumijemo, ljuti mene ova Dodoova bahatost, mogao se zbogradi istine i pravde osvrnuti ne koznakoliko puta pomjerani rok za završetak ovog projekta. Ali treba ipak čestitati. Čestitati nama koji smo istrpili sve ovo, čestitati radnicima i inžinjerima koji su ipak nekako skuckali i taj naš prvi autoput.

  Lijep je dan danas u Srpskoj. Nije to samo zbog sunca, lijep je i zbog nas samih – Republikosrpščana.

  P.S. Kakav je asfalt?

 2. Сваки њихов пут води само у једном правцу до коначне пропасти, не радујем се ни једном километру тог ауто пута, јер је превише пара бачено за њега, а осим тога, волио бих више срећнијег и задовољнијег народа, а мање гламурозних отварања нових два и по метра ауто пута, сваке године пред изборе… Узгред изумро је и други настрадали радник жељезница, да је неко на вријеме више мислио о томе него о закидању плата данас би сви тамо били сретнији.

 3. „Километар ове дионице коштао је 7, 512 милиона КМ.“

  Је л’ то тачно?Ако је пут квалитетан,то је у неком нормалном распону када се говори о ценама.

 4. “Све ово није било лако урадити. Требало је много напора. Било је много оспоравања. Волио бих да неког од оних који су нападали овај пројекат видим данас овдје, али нема их наравно. Они ће наставити да говоре, јер не виде довољно, али они су сами свој проблем, ми настављамо да радимо даље, не смијемо да станемо“, рекао је Додик.

  Šta reći, kakvu posluku porati?

 5. „јер свијет који је захваћен кризом не познаје овакве пројекте, а ми смо у року изградили овај аутопут“

  ПА ЈЕБО ТИ ЈА МАТЕР И ТЕБИ И ОНИМ СЛИЈЕПЦИМА КОЈИ ТИ ДАЈУ ГЛАС! Једино не замијерам онима који су уз њега из користи, а овој бједи од народа који га гласа још једном јебем матер!

 6. Нека смо дочекали наш аутопут ка Западу,на радост свих држављана Републике Српске,али и мрзитеља Србослава и prijedorа.
  Док овако ради Милорад Додик може рачунати на мој глас!

 7. Ма исти је то к… и Борис и Иво. Него баш лијепо „охрабрише“ Србе са Косова да се повуку са барикада и „отворе пут дијалогу“. А они јадни славе Додика као националног лидера 😀

 8. E, moj Mlađo,trebalo je braniti i stvoriti RS , a to su radili oni koje zoveš mrzitelji, da bi ovi „ljubitelji“ imali gdje da prave autoputeve, aerodrome, kamengrade, farmlende, kosmodrome, ….naravno , opet sa parama od kako ih zoveš mrzitelja. I sutra će opet djeca i unuci mrzitelja opet u rov protiv onih koji dovezoše onoga kojem daješ svoj glas. Sva sreća za tebe i njega najbolji mrzitelji su ostali u rovovima, a ovih se upravo rješava ubijajući ih bijedom.

 9. Ne ulazeći u cijenu jednog kilometra auto-puta, jer ce to da bude predmet istraznog sudskog postupka, jer je i drug Sanader na isti nacin,a to je na silu, otvarao puteve, a zaduzivao svoju voljenu i jedinu lijepu njihovu. Danas u prdekani. Isto ce se vrlo brzo da desi i nasem jedinom i voljeno, tzv predsjedniku koji se ne rita puno na voljenu republiku jer je nije ni stvarao, vec je pljackao. Ova frajla, od predsjednika Srbije je trebao da bude tamo gde mu se otkida, otima, krade i pljacka deo teritorije, tamo gdje je srce svakog cestitog srbina, sto on naravno nije, na Kosovu. Sada je to prodato Kosovo gdje su i monasi uvidjeli da je sve gotovo pa su poceli da intezivno uce siptarski jezik, kako kazu zbog komsijske komunikacije. Sto da ti , ćetalju, otvaras auto-put, sto da ti presijecas vrpcu kada ce se u kratkom vremenu preklapati u dvije dimenzije, snimci otvaranja i snimci hapsenja. Tzv predsjednik to zna, njemu je poznato al otkud ti ćetalju, ko te nanese, tebe i tog tureta oličenog u efendiji bez fesa ali metnute ktavate i kluz sikovog odijela, ne namirisanog ispod smrdljivog i neobrijanog podpazuha. Dal je to zadnja podrska tzv predsjedniku, ne njegove Republike Srpske, vec nase, narodne, krvave al pod njgovom skutom propale i oronule. Pa zar i ti brate Nole, i ti da pokrivas kriminal, i ti da budes svjedok da se nije jelo i pilo na racun drzave vec na racun popa Grigorija, slava mu i cast, i on se tu nadje.
  Aaaa, narod ,penzije, borci, radnici i neradnici,sta s njima i kud s njima

 10. Приједор, нажалост истину си му рекао у задњем коментару. Ови „љубитељи“ ће послије опет да шверцују цигарете из Хрватске, можда ће им овај аутопут олакшати бржи шверц.
  А што рече НОИР, исти је то К* ил’ Иво, ил’ Борис, а морамо додати и ову нашу врећу *ована.

 11. Kaко нико није запазио како је Тадић сколио Додику у загрљај, па с једне, па с друге стране, а овај бјежи као да Тадић има губу? (мислим да се то види најбоље на снимку АТВ) Право је Тадић сумњив, као да се заљубио.
  А и код Бокићкиног гафа кад се размахала руком испред Додика, склонио јој руку.

 12. Rijetko gledam tv, njih dvojicu nikako. Ali , ne bi se ovaj puno otimao ako bi u eu dobio koji poen zbog toga. Nema što taj ne bi uradio i odradio da ga zadrže duže koji dan.

  „Retko te vidjam sa devojkama“

 13. Кад буду спровели ЗАКОН О ИСПИТИВАЊУ ПОРИЈЕКЛА ИМОВИНЕ И ОДУЗИМАЊУ НЕЗАКОНИТО СТЕЧЕНЕ ИМОВИНЕ, онда ће се знати ко коси, ако воду носи 😉

 14. Кад буду спровели ЗАКОН О ИСПИТИВАЊУ ПОРИЈЕКЛА ИМОВИНЕ И ОДУЗИМАЊУ НЕЗАКОНИТО СТЕЧЕНЕ ИМОВИНЕ, онда ће се знати ко коси, ако воду носи 😉

 15. Народ је подијељен на оне који ће се возити аутопутем и они који ће имати великих проблема са преживљавањем јер нису схватили правила игре. Судија у овој перфидној игри су властодржци. Ко није спреман да лаже томе ће се узети и оно што има, а ко је у стању уништити и оно што су генерације правиле томе ће се додати. Једноставно је зар не? Уосталом мислим да лопове по РС треба похапсити.

 16. Solium
  Pohapsiti, suditi za veleizdaju, pljačku, namjerno uništavanje ekonomije, planirano ubijanje naroda bijedom. A, zatim vratiti smrtnu kaznu da izbjegnemo ogromne troškove za doživotnu kaznu.

 17. Ево га прво па мушко…

  „ZAMKE ZA VOZAČE OD BANJALUKE DO GRADIŠKE
  Autoputem u provaliju
  Od otvaranja autoputa Banjaluka – Gradiška prošlo je samo 13 dana, a već se dogodilo nekoliko nezgoda zbog loše signalizacije i životinja na putu. Najbizarniju nesreću preživeo je R. K. (32) iz Banjaluke, koji se „škodom“ dovezao do kraja autoputa, sleteo s asfalta i zamalo završio u Savi?!“

  http://www.pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/story/5846/Autoputem+u+provaliju.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *