Блокада Парламента БиХ завршена за пет минута, а планирана 12 сати

Аутобусе са евакуисаним посланицима, делегатима, новинарима и запосленим у заједничким институцијама БиХ дочекао је рано јутрос у Источном Сарајеву министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић, јавља новинар „Гласа Српске”. Евакуација свих из зграде Парламента БиХ почела је око 3.50 часова, а завршена је након свега десетак минута. Након договора с високим представником у БиХ […]

петак, јун 7, 2013 / 08:15

Аутобусе са евакуисаним посланицима, делегатима, новинарима и запосленим у заједничким институцијама БиХ дочекао је рано јутрос у Источном Сарајеву министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић, јавља новинар „Гласа Српске”.

Евакуација свих из зграде Парламента БиХ почела је око 3.50 часова, а завршена је након свега десетак минута.

Након договора с високим представником у БиХ Валентином Инцком о евакуацији страних држављана из зграде Парламентарне скупштине БиХ, полиција је направила кордон којим је демонстрантима блокирала прилаз стражњим улицама и отворила их са блокиране стране. Странци су изашли на главни улаз, а сви парламентарци и запослени су изашли на излаз према Филозофском факултету.

Посланици, делегати и запослени у заједничким институцијама БиХ превезени су аутобусом уз пратњу Јединице за подршку МУП РС у Српско Сарајево.

Министар Јовичић је новинарима рекао да су цијели дан комуницирали са министром безбједности БиХ Фахрудином Радончићем и директором Дирекције за координацију полицијских тијела Химзом Селимовићем покушавајући да се много раније ријеши ситуација.

На новинарско питање како се могло десити да је евакуација која је проведена за пет минута да се планира више од 12 часова, Јовичић је казао да је то питање за федералну и кантоналну полицију те Дирекцију за координацију полицијских тијела, а не МУП РС.

 

Повезано: Вијести о ЈМБГ можете пратити преко те кључне ријечиОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *