Бивши министри Федерације „лете“ из службених станова

Поједини бивши министри из Федерације БиХ почели су да напуштају службене станове федералне Владе из којих треба да се исели десетак министара и парламентараца због истека мандата. У Служби заједничких послова ФБиХ, која је упутила обавјештење старим корисницима да се иселе, потврдили су да је већ стигло седам захтјева за додјелу ових станова новоизабраним функционерима. […]

среда, април 6, 2011 / 08:45

Поједини бивши министри из Федерације БиХ почели су да напуштају службене станове федералне Владе из којих треба да се исели десетак министара и парламентараца због истека мандата.

У Служби заједничких послова ФБиХ, која је упутила обавјештење старим корисницима да се иселе, потврдили су да је већ стигло седам захтјева за додјелу ових станова новоизабраним функционерима.

О новим корисницима одлучује Комисија за рјешавање статусних питања чланова Владе ФБиХ која још није одржала сједницу – пишу "Независне новине".

"Има 65 станова, од чега је 20 у згради ‘Липа’ у сарајевском насељу Грбавица, а остали су на Кошевском брду. Има неколико празних гарсоњера, а остало користе министри, парламентарци, судије, тужиоци. Станове треба да напусти десет федералних и државних министара и пет парламентараца. Међутим, неки ће министри прећи у Парламент, па неће доћи до примопредаје станова", рекла је привремени директор Службе заједничких послова ФБиХ Санела Јакуповић.

У Влади ФБиХ рекли су да су међу корисницима станова који треба да их напусте бивши министар здравства Сафет Омеровић, рада и социјалне политике Перица Јелечевић, али и предсједница ФБиХ Борјана Кришто, која са осталим функционерима два ХДЗ-а не признаје нову федералну власт јер је "формирана против воље Хрвата".

Служба заједничких послова ФБиХ на сједници федералне Владе задужена је да припреми информацију о броју и корисницима станова како би се Влада опредијелила о даљем начину њиховог кориштења, те је, такође, задужена и да да информацију о возном парку како би била направљена рационализација трошкова јер много кошта одржавање.

Из Министарства финансија ФБиХ није добијен податак о трошковима возног парка и кориштења станова, док се новоименована радна група за утврђивање мјера штедње још није састала, а као неке од могућих уштеда најављене су уштеде на гориву и трошковима одржавања.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *