Бијељина: за 3 мјесеца ријешено 81% кривичних дјела

БИЈЕЉИНА – Припадници Центра јавне безбједности Бијељина у протекла три мјесеца расвијетлили су 81 одсто кривичних дјела, изјавио је портпарол овог центра Драгомир Перић.  "Од 339 кривичних дјела расвијетљено је 323 или 80,95 одсто, а од 223 кривична дјела по непознатом извршиоцу расвијетљено је 147 или 67 одсто", рекао је Перић на редовној конференцији за […]

четвртак, април 21, 2011 / 15:45

БИЈЕЉИНА – Припадници Центра јавне безбједности Бијељина у протекла три мјесеца расвијетлили су 81 одсто кривичних дјела, изјавио је портпарол овог центра Драгомир Перић.

 "Од 339 кривичних дјела расвијетљено је 323 или 80,95 одсто, а од 223 кривична дјела по непознатом извршиоцу расвијетљено је 147 или 67 одсто", рекао је Перић на редовној конференцији за новинаре.

Он је истакао да су постигнути и значајни резултати у расвјетљавању најтежих облика кривичних дјела као што су разбојништва.

"У протекла три мјесеца догодило се шест, а расвијетљена су четири разбојништва. Евидентирана је крађа пет возила, што је мање за два него у истом периоду прошле године. Пронађена су три возила", навео је Перић, додајући да су, без обзира на пораст кривичних дјела општег криминалитета, постигнути и значајни резултати у рјешавању привредног криминала.

Он је навео да је у овом периоду смањен и број кривичних дјела против живота и тијела за 34 одсто.

"Није се догодило ниједно убиство, али је забиљежен један случај убиства у покушају", рекао је Перић, истичући да је регистровано више кривичних дјела изазивања опште опасности, али је углавном ријеч о пожарима изазваним непажњом људи.

Када је ријеч о наркоманији, откривено је 10 кривичних дјела у овој области, четири више него у истом периоду 2010, одузето је 100 грама марихуане и 10,10 грама кокаина.

Перић је подсјетио да је реализован и низ превентивних активности у области безбједности саобраћаја као што је пројекат "Јачи, бржи , бољи" заједно са Полицијском мисијом ЕУ.

Он је најавио да ће ЦЈБ и у наредном периоду бити наставити са активностима чији је циљ смањење кривичних дјела.

Начелник Сектора криминалистичке полиције бијељинског ЦЈБ-а Недељко Вујић рекао је да су припадници овог центра у прва три мјесеца сачинили 414 извјештаја за надлежна тужилаштва о постојању сумње за укупно 463 кривична дјела против 426 лица. "Међу овим лицима је и 28 малољетника, којих је 12,5 одсто мање него у истом периоду прошле године", додао је Вујић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *