Бијељина: Привођења у случају Качавенде и Душка Томића

Полиција је привела Војкана Ђурковића, кога је адвокат Душко Томић оптужио да планира његову ликвидацију због изјава о владики Василију Качавенди, преноси Мондо. Бијељинска полиција узела је исказе и од свједока који су видјели двојицу мушкараца који су у Бијељини тражили Томића у кући његове полусестре, а за које он тврди да су убице из […]

петак, мај 24, 2013 / 18:19

Полиција је привела Војкана Ђурковића, кога је адвокат Душко Томић оптужио да планира његову ликвидацију због изјава о владики Василију Качавенди, преноси Мондо.

Бијељинска полиција узела је исказе и од свједока који су видјели двојицу мушкараца који су у Бијељини тражили Томића у кући његове полусестре, а за које он тврди да су убице из Београда које су дошле да га ликвидирају.

Да се у Бијељини саслушавају одређене особе, потврдио је начелник Управе криминалистичке полиције МУП-а РС Зоран Мандић.

– Полиција предузима одређене радње и саслушава одређене особе како би се расвијетлила наводе које је адвокат Томић да у пријави полицији. Због истраге која је у току не можемо дати више информација о овом случају – рекао је Мандић, јавља Мондо.
Полиција у Бијељини обезбјеђује адвоката Томића када се он налази у том граду, након што је Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА) полицији РС доставила допис да је Томићева безбједност угрожена због послова које обавља.

– Сазнао сам да је допис који је послала СИПА примљен 24. априла, а мене је полиција почела обезбјеђивати тек 15. маја. Одређене особе по Бијељини се већ данима хвале како ми је крај и како сам готов. Све ово је почело након мојих изјава о Качавенди. Према мојим сазнањима, ангажовали су двојицу убица из Београда да ме ликвидирају, а акцијом координира Ђурковић, који је Качавендин добар пријатељ – изјавио је Томић, преноси Мондо.

Томић је био главни актер скандала који је избио о односима владике Качавенде са мушкарцима, након чега је у београдским медијима услijедило објављивање компромитујућих видео записа.

Томић се тада представљао као бранилац момака који су спремни да свједоче да су били присиљени на одређене ситуација са Качавендом.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *