БиХ: Просјечна плата – 819 КМ

Просјечна мјесечна исплаћена плата у БиХ за март изосила је 819 КМ и номинално је нижа за 0,5 одсто у односу на исти мјесец лани, те за 1,5 одсто у односу на децембар 2012. године. Најнижа просјечна нето плата од 525 КМ била је у области хотелијерства и угоститељства, 531 КМ у грађевинарству, док је […]

понедељак, мај 20, 2013 / 10:38

Просјечна мјесечна исплаћена плата у БиХ за март изосила је 819 КМ и номинално је нижа за 0,5 одсто у односу на исти мјесец лани, те за 1,5 одсто у односу на децембар 2012. године.

Најнижа просјечна нето плата од 525 КМ била је у области хотелијерства и угоститељства, 531 КМ у грађевинарству, док је просјечна нето плата у административним и помоћним услужним дјелатностима износила 569 КМ, саопштено је из Агенције за статистику БиХ.

У области финансијских дјелатности и осигурања просјечна нето плата у марту била је 1.337 КМ, у производњи и снабдијевању електричном енергијом, гасом, паром и климатизацији 1.281 КМ, док је просјечна нето плата од 1.173 КМ била у области информација и комуникација.

Просјечна мјесечна бруто плата у БиХ за март износила је 1.278 КМ, што показује номинални пад за 1,6 одсто у односу на децембар 2012. године, а у односу на исти мјесец лани номинално је нижа за 0,6 одсто.0 КОМЕНТАРА

  1. Ni to ne treba stoki, trava ozelenjela pa neka pase, da predsjednik može do mile volje letjeti u avionu i helikopteru, da može još koju vilu da napravi na Marsu i Veneri, kao niko do sada, da može sa emirma i biskupima graditi još gradova , da mu prestolonaslednik , princ Milaneze bude bogatiji od engleskih prinćeva, da predsjednikova svita i njegovi alibabići žive i uživaju na muci narodnoj, i na kraju da im sve se to vrati, onako po narodnoj, oteto prokleto, kako radili tako im bilo. I na kraju, zašto ne, da oponašam našega predsjednika, svi oni svoju mamicu u usta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *