БХ фудбалски радници ни на стадион

Најављена суспензија Фудбалског савеза Босне и Херцеговине због неусвајања приједлога Статута ступила је на снагу. Челници ФИФА и УЕФА захтијевали су од скупштине босанско-херцеговачког Савеза да усвоји нови Статут према коме се укида врховни орган те организације. До сада је то било трочлано Предсједништво састављено од припадника три конститутивна народа у држави, а УЕФА и […]

петак, април 1, 2011 / 23:19

Најављена суспензија Фудбалског савеза Босне и Херцеговине због неусвајања приједлога Статута ступила је на снагу.

Челници ФИФА и УЕФА захтијевали су од скупштине босанско-херцеговачког Савеза да усвоји нови Статут према коме се укида врховни орган те организације.

До сада је то било трочлано Предсједништво састављено од припадника три конститутивна народа у држави, а УЕФА и ФИФА су захтијевале да се уведе функција предсједника Савеза. Скупштински делегати нису усвојили препоруке свјетске и европске "куће фудбала".

Репрезентација Босне и Херцеговине неће моћи да настави такмичење у квалификацијама за Европско првенство 2012. године у Пољској и Украјини уколико ФС БиХ у најскоријем року не ријеши проблем са измјенама Статута.

Локални клубови, такође, неће моћи да учествују у ервокуповима, а ниједном званичнику ФСБиХ неће бити дозвољено да присуствује било ком међународном мечу или догађају.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *