Берлускони дао оставку због мјера штедње

Предсједник Италије Ђорђо Наполитано изјавио је данас да ће после усвајања буџетских реФорми и одласка премијера Силвија Берлусконија бити или Формирана нова влада или ће, пак, бити расписани ванредни избори. Наполитано је у саопштењу навео да нема никакве сумње да ће Берлускони поднијети оставку после усвајања закона, у наредних неколико дана, пренио је Ројтерс. "У […]

среда, новембар 9, 2011 / 19:32

Предсједник Италије Ђорђо Наполитано изјавио је данас да ће после усвајања буџетских реФорми и одласка премијера Силвија Берлусконија бити или Формирана нова влада или ће, пак, бити расписани ванредни избори.

Наполитано је у саопштењу навео да нема никакве сумње да ће Берлускони поднијети оставку после усвајања закона, у наредних неколико дана, пренио је Ројтерс.

"У кратком периоду ће или бити Формирана нова влада која ће предузимати све даље мјере уз подршку парламента или ће бити распуштен парламент и изборна кампања започети у најкраћем периоду", саопштио је италијански предсједник.

Премијер Берлускони је раније данас изјавио да сматра да треба организовати превремене изборе почетком Фебруара и додао да се неће поново кандидовати за премијера.

Представнички дом италијанског парламента усвојио је јуче закон о буџету који је предложила влада, али је гласање показало да премијер више не може да рачуна на апсолутну већину у Представничком дому, јер је за буџет гласало 308 посланика (умјесто 316 посланика, што би била апсолутна већина), 321 је био уздржан и нико није био против.

Горњи дом парламента требало би да одобри мјере наредне недеље.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *