Бања Лука: Анонимно тестирање на ХИВ

У Бањалуци ће данас бити организовано бесплатно, анонимно тестирање грађана на ХИВ поводом 1. децембра – Свјетског дана борбе против сиде. Тестирање у Центру за добровољно, повјерљиво савјетовање и тестирање на ХИВ/АИДС при Институту за јавно здравство Републике Српске може се обавити од 8.00 до 23.00 часа. "Позивамо све грађане, а посебно младе, ако сумњају […]

четвртак, децембар 1, 2011 / 12:00

У Бањалуци ће данас бити организовано бесплатно, анонимно тестирање грађана на ХИВ поводом 1. децембра – Свјетског дана борбе против сиде.

Тестирање у Центру за добровољно, повјерљиво савјетовање и тестирање на ХИВ/АИДС при Институту за јавно здравство Републике Српске може се обавити од 8.00 до 23.00 часа.

"Позивамо све грађане, а посебно младе, ако сумњају да су били изложени вирусу ХИВ-а и желе да сазнају свој ХИВ статус, да дођу у Центар у Улици Јована Дучића 1 да се тестирају", саопштено је из Института.

Тестирање је анонимно, повјерљиво, бесплатно и није потребан никакав документ, нити љекарска упутница.

Обезбијеђено је и савјетовање прије и послије тестирања да би грађани унаприједили знање о сиди, начинима преношења, те мјерама за спречавање ове болести.

"Тестирање је знак бриге за твоје здравље и здравље других", поручују из Института за јавно здравство РС.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *