Б. Тадић: Кандидатура за ЕУ па онда избори

Избори у Србији треба да буду одржани након што земља добије статус кандидата за чланство у Европској унији, поручио је предсjедник Србије и Демократске странке Борис Тадић. „Сматрам да избори треба да се одрже одмах по добијању статуса кандидата за чланство Србије у Европској унији”, рекао је Тадић на сjедници Главног одбора ДС-а у Београдском […]

субота, април 2, 2011 / 20:00

Избори у Србији треба да буду одржани након што земља добије статус кандидата за чланство у Европској унији, поручио је предсjедник Србије и Демократске странке Борис Тадић.

„Сматрам да избори треба да се одрже одмах по добијању статуса кандидата за чланство Србије у Европској унији”, рекао је Тадић на сjедници Главног одбора ДС-а у Београдском Сава центру.

Тадић се, такође, осврнуо и на рад владе, за коју је рекао да „није најсавршенија”.

„Ова влада није најсавршенија, има своје слабости. И ја је критикујем, као и грађани”, рекао је Тадић и истакао да је и премијер Мирко Цветковић свjестан те чињенице, као и да улаже „огромне напоре” да побољша рад владе.

Он је истакао да Србија „није никад била ближа” добијању статуса кандидата за чланство у Европској унији, али је и упозорио да је за остварење тог циља потребно избећи „политичку нестабилност и јачање оних снага које су против приближавања Србије ЕУ”.

Тадић је рекао да је влада дужна да одговори грађанима зашто им се не повећавају примања и указао на неопходност спровођења „болних” реформи.

„Грађанима морамо да објаснимо зашто није могуће повећати плате”, рекао је Тадић и додао да владајућа коалиција мора да се понаша одговорно и да спроводи „болне” реформе, а не да доноси „популарне мjере”.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *