Азаров: Украјина ће престати да купује руски гас

Важећи украјински гасни споразуми са Русијом допринијели су да Кијев уложи огроман новац у истраживање и развој налазишта нафте и гаса и да се преоријентише на технологију која штеди енергију, изјавио је украјински премијер Николај Азаров. Он сматра да Русија само привремено извлачи профит из гасних споразума из 2009, и да постепено губи Украјину као […]

петак, октобар 12, 2012 / 07:55

Важећи украјински гасни споразуми са Русијом допринијели су да Кијев уложи огроман новац у истраживање и развој налазишта нафте и гаса и да се преоријентише на технологију која штеди енергију, изјавио је украјински премијер Николај Азаров.

Он сматра да Русија само привремено извлачи профит из гасних споразума из 2009, и да постепено губи Украјину као највећег потрошача руског гаса.

Напори које предузима Кијев на смањењу зависности од руског гаса довешће до тога да Украјинци једног дана одбију да купују гас по тако високим цијенама, сматра премијер Украјине.

„Прије или касније доћи ће вријеме када од Русије нећемо куповати ништа по таквој цијени”, указао је Азаров.

Он је истакао да је већ дошло вријеме за активно увођење енергетски ефикасних технологија у Украјину, пренијела је агенција Итар-Тас.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *