“Анонимни“ руше сајтове израелске војске и обавјештајаца

Интернет странице израелске војске и обавјештајних служби у прекиду су два дана након што је хакерска организација „Анонимни“ запријетила јеврејској држави због пресретања бродова који су ишли ка Појасу Газе. Ван функције су интернет странице израелских оружаних снага и обавјештајних агенција "Шин Бет" и "Мосад". "Можемо да потврдимо да наша интернет страница неколико часова није […]

недеља, новембар 6, 2011 / 19:26

Интернет странице израелске војске и обавјештајних служби у прекиду су два дана након што је хакерска организација „Анонимни“ запријетила јеврејској држави због пресретања бродова који су ишли ка Појасу Газе.

Ван функције су интернет странице израелских оружаних снага и обавјештајних агенција "Шин Бет" и "Мосад".

"Можемо да потврдимо да наша интернет страница неколико часова није у функцији и да је истрага у току", рекао је званичник из "Шин Бета". Војска је такође потврдила да је и њихова интернет страница била ван функција неколико часова.

Блокада рада интернет страница долази два дана након што је на "Ју тјубу"објављен снимак "Анонимних" у којем пријете израелској влади одмаздом због пресретања два брода која су била на путу ка Појасу Газе.

Бродови, на којима је било 27 активиста, чланова посаде и новинара, пресретнути су у међународним водама прије него што су прекршили израелску блокаду Појаса Газе.

Ово је други пут од маја 2010. године, када су израелски командоси упали на флоту бродова и убили девет турских активиста, да активисти покушавају да прекрше израелску блокаду палестинске територије.

Видео-снимак под називом "Отворено писмо Анонимних влади Израела" оптужена је јеврејска држава за "гусарство на морима".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *