Ана и Јелена прокоцкале предност у Мајамију

У једном од најузбудљивијих мечева године Андреа Петковић, Српкиња са њемачким пасошем, побиједила је у четвртфиналу Мајамија најбољу српску тенисерку Јелену Јанковић са 2:1 (2:6, 6:2, 6:4) У другом мечу дана, Ким Клајстерс је савладала Ану Ивановић у осмини финала такође са 2:1 (7:6, 3:6, 7:6). Ана и Андреа су касније због умора одустале од […]

среда, март 30, 2011 / 11:48

У једном од најузбудљивијих мечева године Андреа Петковић, Српкиња са њемачким пасошем, побиједила је у четвртфиналу Мајамија најбољу српску тенисерку Јелену Јанковић са 2:1 (2:6, 6:2, 6:4)

У другом мечу дана, Ким Клајстерс је савладала Ану Ивановић у осмини финала такође са 2:1 (7:6, 3:6, 7:6). Ана и Андреа су касније због умора одустале од наступа у дублу.

Меч је имао два дијела – прије и после кише. У првом дијелу Јелена је била та која је диктирала темпо, задавала нерјешиве енигме Петковићевој и чинило се да ће је у два сета надиграти.

Андреа није била толико уморна од меча са Каролином Вознијацки колико јој је можда сметало што игра против Јелене и њеног сјајног форхенда.

Јанковићева је пуна самопоуздања ушла у меч и после само 35 минута имала је 6:2 и ништа није указивало на то да ће пасти у игри.

Ипак, појавили су се тмурни облаци изнад Мајамија који су условили кишу па су обе тенисерке морале пут свлачионице.

Двосатна пауза више је пријала Петковићевој која је почела да игра као препорођена.У Јеленину игру се увукла нервоза па је сву пажњу после изгубљеног сета (6:2) усмјерила ка последњем.

Ту је виђен феноменалан тенис вриједан најмање полуфинала турнира у којем је за нијансу више среће имала Петковићева и заслужено се пласирала у полуфинале.

Ако је Јелена прокоцкала предност коју је имала, шта тек рећи за Ану Ивановић? Други рекет Србије био је на путу за четвртфинале после бурног првог сета који је добила Ким Клајстерс са 7:6.

Ана је у следећих 45 минута одиграла најбољи тенис ове године и имала је све предуслове за побједу.

Ипак, после 5:1 необјашњиво је пала, као да ни сама није очекивала тријумф, па се искусна Клајстерс брже-боље придигла из нокдауна и одбранила пет меч лопти укључујући и три везане на свој сервис. Ана је у једном тренутку имала 00:40, али је Ким упркос томе направила серију од пет гемова и дошла надомак изненадне побједе.

Тргла се на који минут Ана и одвела меч у тај-брејк, али је воз за четвртфинале отишао прије тога. Белгијанка је била та која је ушла у њега – била јој је довољна само једна меч лопта. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *