Амерички конгрес пицу сврстао у поврће

Док једни гладују други имају проблема са претилошћу. Пица је здрава, тако тврди амерички Конгрес, јер је парадајз пире који се користи у прављању пиззе класификован као поврће, преноси Ал Џазира Балкан. Након лобирања прехрамбене индустрије, Конгрес је подржао нови план о оброцима у америчким школама на којима се и даље налазе и пица и […]

недеља, новембар 20, 2011 / 22:43

Док једни гладују други имају проблема са претилошћу. Пица је здрава, тако тврди амерички Конгрес, јер је парадајз пире који се користи у прављању пиззе класификован као поврће, преноси Ал Џазира Балкан.

Након лобирања прехрамбене индустрије, Конгрес је подржао нови план о оброцима у америчким школама на којима се и даље налазе и пица и помфрит.

То је пораз за предсједника Барака Обаму, који се залаже за увођење здравијих оброка за ученике. Неки ову одлуку Конгреса називају бесмисленом.

Пицу и помфрит воли већина Американаца, посебно дјеца, али то није храна коју би доктор препоручио као дио уравнотежене исхране. Прехрамбене навике младих Американаца су главни разлог због којег је сваки шести од њих гојазан.

"Како можемо бити сигурни да по цијели дан не служите кромпир и пицу", каже предсједник САД-а Барак Обама.

Министарство пољопривреде САД-а увело је нове стандарде за порције хране у школама. Због тих прописа, пица је могла да буде избачена са јеловника. Остала је зато што је тренутно квалификована као поврће, захваљујући сосу од парадајза који се користи у припреми.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *