Aкција “Кубикус“: Ухапшене двије инспекторке

У наставку акције „Кубикус“, припадници МУП-а Републике Српске јутрос су лишили слободе Аниту Вранчић и Мирјану Јочић које су запослене као инспектори у републичкој Управи за игре на срећу, сазнаје Срна.  Портпарол МУП-а РС Мирна Шоја потврдила је Срни да припадници МУП-а врше претрес у просторијама Управе у Бањалуци по наредби Окружног суда и под […]

петак, децембар 9, 2011 / 10:39

У наставку акције „Кубикус“, припадници МУП-а Републике Српске јутрос су лишили слободе Аниту Вранчић и Мирјану Јочић које су запослене као инспектори у републичкој Управи за игре на срећу, сазнаје Срна.

 Портпарол МУП-а РС Мирна Шоја потврдила је Срни да припадници МУП-а врше претрес у просторијама Управе у Бањалуци по наредби Окружног суда и под надзором Специјалног тужилаштва РС.

У МУП-у РС кажу да се акција "Кубикус" наставља.

У акцији је прије два дана ухапшено 13 лица због сумње да су организовањем недозвољених игара на срећу путем интернета, без лиценце и одобрења Републичке управе за игре на срећу, оштетили буџет Српске за милионски износ и прибавили противправну имовинску корист у вишемилионским износима.

Полиција је одузела око 270.000 КМ готовог новца, пет скупоцјених возила прелиминарне вриједности око 400.000 КМ и више стотина рачунара. За још једним лицем се трага, а у акцији је одузето неколико сервера који су омогућавали рачунарима да буду повезани.

Претреси су извршени на 39 локација на подручју РС у општинама Бањалука, Лакташи, Градишка, Прњавор, Србац, Пале, Источно Ново Сарајево, Фоча, Челинац, Бијељина, Сребреница, Братунац, Зворник, Власеница, Билећа и Гацко.0 КОМЕНТАРА

  1. МУП нас свако мало увјери да падају у воду све баљезгарије опозиције да власт нема намјеру да се избори с криминалом и корупцијом.

    Опозиција каже да само они могу нешто да преокрену. Показали су да то нису били у стању, док ова власт показује вољу, способност, и на крају резултате у борби против криминала и корупције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *