Ајша Гадафи: Свргните нове владаре!

Ћерка некадашњег либијског вође Моамера Гадафија, Ајша, позвала је Либијце да свргну нове владаре у земљи, чиме је вјероватно прекршила одредбе на основу којих је добила избјеглички статус у Алжиру одакле је и упутила поруку, јавио је АП. Ајша је, у аудио поруци за сиријску телевизију Ал-Раид, позвала на побуну против људи који су свргли […]

среда, новембар 30, 2011 / 09:04

Ћерка некадашњег либијског вође Моамера Гадафија, Ајша, позвала је Либијце да свргну нове владаре у земљи, чиме је вјероватно прекршила одредбе на основу којих је добила избјеглички статус у Алжиру одакле је и упутила поруку, јавио је АП.

Ајша је, у аудио поруци за сиријску телевизију Ал-Раид, позвала на побуну против људи који су свргли с власти њеног оца, односно против владе која је, како је казала „дошла с НАТО авионима”.

„Мој отац није отишао, он је увијек с нама”, огласила се Ајша по истеку 40-дневне жалости за својим оцем.

„Не заборавите наређења свог оца који вас је позвао да наставите да се борите, чак и када више не чујете његов глас”, навела је она.

Гадафија су (који је био либијски вођа 42 године) 20. октобра убили либијски побуњеници, заједно с његовим сином Мутасимом.

Кад је либијска престоница Триполи пала у руке побуњеника, Ајша је са својом мајком и двоје браће избјегла у суседни Алжир, подсјећа америчка агенција.

Ајша је данашњом изјавом, наводи АП, прекршила обећање алжирским властима да она и чланови њене породице неће давати политичке изјаве како не би изгубили статус хуманитарних избјеглица.

Након сличне изјаве из септембра, алжирски званичници су је упозорили да би могла да буде протјерана из земље.

Алжирске власти су имале добре односе са Гадафијем, а сада настоје да поправе односе са новим либијским лидерима, подсјетио је АП.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *