Абдић на слободи у марту 2012.

Фикрет Абдић, који је у затвору провео више од 10 година по пресуди за ратне злочине у БиХ, биће превремено пуштен на слободу у марту 2012, извијестили су хрватски електронски медији. Одлуку о ослобађању Абдића донијела је на сједници у Пули Комисија за превремено пуштање на слободу. Комисија је први пут засиједала у септембру када […]

уторак, децембар 13, 2011 / 10:38

Фикрет Абдић, који је у затвору провео више од 10 година по пресуди за ратне злочине у БиХ, биће превремено пуштен на слободу у марту 2012, извијестили су хрватски електронски медији.

Одлуку о ослобађању Абдића донијела је на сједници у Пули Комисија за превремено пуштање на слободу.

Комисија је први пут засиједала у септембру када Абдићу није одобрено превремено пуштање на слободу, због, како је наведено, немогућности његове социјализације.

Судско веће Жупанијског суда у Карловцу прогласило је Абдића кривим 31. јула 2002. за ратни злочин у западној Босни.

На основу двије тачке оптужнице осуђен је на јединствену казну затвора од 20 година.

Касније му је Врховни суд смањио казну са 20 на 15 година, а кад изађе на слободу у марту 2012. одслужиће 10 година и девет мјесеци.0 КОМЕНТАРА

  1. U svakom slucaju je ovo pozitivna vijest imajuci u vidu dosadasnji angazman g. Abdica. Za nadati se da ce se on i dalje politicki angazovati i time doprinijeti „relaksiranju“ aktuelne politicke situacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *