„Гаспром” одлаже пројекте у Либији на неодређено

Руски гасни холдинг „Гаспром” одлаже своје пројекте у Либији на неодређено вријеме, објавила је данас у Москви компанија.  „Ситуација у Либији је још далеко од нормализације, због чега смо принуђени да одложимо све наше пројекте у тој земљи на неодређено вријеме”, истакли су представници компаније, пренијела је руска дрyжавна новинска агенција Итар Тас. Уочи рата […]

четвртак, април 7, 2011 / 08:37

Руски гасни холдинг „Гаспром” одлаже своје пројекте у Либији на неодређено вријеме, објавила је данас у Москви компанија.

 „Ситуација у Либији је још далеко од нормализације, због чега смо принуђени да одложимо све наше пројекте у тој земљи на неодређено вријеме”, истакли су представници компаније, пренијела је руска дрyжавна новинска агенција Итар Тас.

Уочи рата у Либији „Гаспром” је закључио уговор са италијанским концерном „Ени” о куповини 50 одсто удјела италијанске компаније у пројекту „Елепхант”.

Уговор је требало да ступи на снагу пошто га одобри либијска влада, али дозвола није стигла.

„Гаспром” сем тога учествује и у либијским пројектима њемачке компаније „Винтерсхал”, која је такође замрзла своје пројекте и евакуисала раднике из земљена сјеверу Африке у којој већ више од мјесец дана траје оружана побуна против дугогодишњег режима пуковника Муамера ел Гадафија.

Трећу недељу западне силе предводе међународну коалицију која на основу резолуције 1973. оружаном интервенцијом спроводи зону забрањењу за летове над Либијом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *