Зворник: Угинуло двије тоне рибе

Помор рибе у Зворничком језеру настао је због тога што је Хидроелектрана „Мали Зворник“ нагло оборила ниво воде, а, према процјени риболоваца, угинуло је између 1,5 и двије тоне рибе, рекао је Срни предсједник општинске Организације спортских риболоваца „Дринско језеро“ из Малог Зворника Драган Костадиновић. Према његовим ријечима, риба вјероватно није успјела да се повуче […]

петак, децембар 21, 2012 / 23:33

Помор рибе у Зворничком језеру настао је због тога што је Хидроелектрана „Мали Зворник“ нагло оборила ниво воде, а, према процјени риболоваца, угинуло је између 1,5 и двије тоне рибе, рекао је Срни предсједник општинске Организације спортских риболоваца „Дринско језеро“ из Малог Зворника Драган Костадиновић.

Према његовим ријечима, риба вјероватно није успјела да се повуче из плићака гдје се склонила од корморана којих има доста на језеру.

"Риба бодорка била је пуна икре, тако да није страдала само жива риба, већ и потомство", рекао је Костадиновић.

Он је додао да се помор догодио јуче, те да су риболовци јуче и данас сакупљали рибу да не би трулила.

Према његовим ријечима, надлежна инспекција најавила је долазак у уторак, 25. децембра.0 КОМЕНТАРА

  1. Mogli su u danima posta da podijele ljudima ribu, ali … Odgovorni za ovo bi trebalo da iz svojih džepova nadoknade štetu, i gubitak radnog mmjesta. Javašluk, nemar, ali i namjerno uništavanje svega što nije uništeno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *