Звиждуци и аплаузи: Николићев говор на Газиместану прекинут

Говор предсједника Томслава Николића пред Спомеником палим српским јунацима на Газиместану, прекинут је због увредљивог скандирања групе младих. Већа група младих прекинула је говор предсједника узвицима "Издали сте Косово", "Томо шиптару", "Вулине шиптару". Истовремено, друга група грађана аплаудирала је предсједнику уз повике "Живео Томислав Николић", "Живела Србија". Николић је у више наврата покушао да смири […]

субота, јун 28, 2014 / 14:11

Говор предсједника Томслава Николића пред Спомеником палим српским јунацима на Газиместану, прекинут је због увредљивог скандирања групе младих.

Већа група младих прекинула је говор предсједника узвицима "Издали сте Косово", "Томо шиптару", "Вулине шиптару". Истовремено, друга група грађана аплаудирала је предсједнику уз повике "Живео Томислав Николић", "Живела Србија".

Николић је у више наврата покушао да смири ситуацију ријечима "Сви смо ми Срби". Говор је прекинут, а полиција није интервенисала.

Како преноси РТС, Николић је у говору рекао да Албанци граде куће и обрађују имања на Косову и пожелио им да оне вјечно трају, али их је у позорио и да "не треба да забораве да граде на српској територији".

"Србија ће да преговара до краја и са свима", рекао је Николић.

За вријеме говора предсједника бачена и једана петарда.

Николић се након инцидента окренуо ка митрополиту Амфилохију и рекао му "опростите за ову нашу неслогу, све су ово наша деца".

У порти испред манастира Грачаница раније данас одржана је света Видовданска литургија којој је присуствовало неколико стотина вјерника.

Литургију су служили митрополит Амфилохије са владикама Теодосијем и Пахомијем уз саслужење свештенства и пратњу црквеног хора.

Претходно је поводом Видовдана предсједник Србије положио венац у Крушевцу.0 КОМЕНТАРА

  1. konkurencija između Tome Diplome, sadašnjeg nominalnog predsjednika, i cirkusanta Tadića, bivšeg, u stepenu idiotizma, samoljublja i vlastite gluposti je strašna

    a baš će biti supev kad se Voja vvati u Svbiju B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *