Звезда и Партизан коначно добијају дворану

Одлуком привременог вjећа Београда, откоњене су све препрепеке за почетак изградње дворaне коју ће користити кошаркашки клубови Црвена звезда и Партизан.  У саопштењу Града Београда се наводи да је том одлуком дата сагласност на закључак Владе Србије о прибављану непокретности – спортске дворане путем заједничке изградње са Градом. "На овај начин решен је спор између […]

уторак, март 25, 2014 / 12:47

Одлуком привременог вjећа Београда, откоњене су све препрепеке за почетак изградње дворaне коју ће користити кошаркашки клубови Црвена звезда и Партизан.

 У саопштењу Града Београда се наводи да је том одлуком дата сагласност на закључак Владе Србије о прибављану непокретности – спортске дворане путем заједничке изградње са Градом.

"На овај начин решен је спор између града Београда и Републике Србије у вези са сусвојином над новом спортском двораном. Због тог спора изградња спортске дворане најављена пре више година још није почела", наводи се у саоштењу.

Послије вишемјесечног договарања нађено је рјешење да Министарство омладине и спорта по одлуци Владе, распише тендер за изградњу тренажне спортске дворане за кошаркаше Партизана и Црвене звезде.

"Удели Републике Србије и града Београда у власништву над новом халом коју ће кошаркаши Црвене звезде и Партизана само користити, биће одређени договором до завршетка изградње објекта".

Министарство омладине и спорта Републике Србије је у буџету за 2014. годину као и планом за 2015. и 2016. годину обезбједило средства за изградњу спортске дворане.

Како се наводи, град је обезбједио земљиште, платио накнаду за градско грађевинско земљиште, обезбједио инфраструктурно опремање парцеле на којој ће бити изграђена спортска дворана, као и дозволе за изградњу.

"После завршетка процеса јавне набавке за извођача радова коју ће спровести Министарство омладине и спорта, изградња спортске дворане ће моћи да почне током ове године", пише у саопштењу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *