Златковићева: Меморандум доказ сарадње Српске и Србије

Министар правде Републике Српске Горана Златковић изјавила је данас да се потписивањем меморандума о сарадњи између министарстава правде, те управе и локалне самоуправе Српске са Министарством правде и државне управе Србије потврђује и унапређује досадашња обострана сарадња. "Конкретизација тога огледаће се у размјени искустава, одржавању заједничких конференција, семинара, савјетовања, едукација, посебно едукација у области правосуђа", […]

среда, децембар 26, 2012 / 14:35

Министар правде Републике Српске Горана Златковић изјавила је данас да се потписивањем меморандума о сарадњи између министарстава правде, те управе и локалне самоуправе Српске са Министарством правде и државне управе Србије потврђује и унапређује досадашња обострана сарадња.

"Конкретизација тога огледаће се у размјени искустава, одржавању заједничких конференција, семинара, савјетовања, едукација, посебно едукација у области правосуђа", рекла је Златковићева новинарима прије потписивања меморандума.

Према њеним ријечима, има много отворених тема и свака од наведених активности биће реализована у оквиру заједничке интерресорне групе, посредством које ће бити конкртизована свака даља заједничка активност.

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је да је јутрос одржан први састанак интерресорне радне групе чији чланови, њих 20-ак, раде на усклађивању и размјени искустава у законодавствима.

Она је прецизирала да су данас анализирани закони о кривичном поступку и о општем управном поступку, гдје се покушавају наћи заједничка рјешења и одговори на сва питања битна за грађане и Српске и Србије.

Министар правде и државне управе Србије Никола Селаковић рекао је да је овај меморандум на првом мјесту усмјерен ка размјени искустава корисних и за европске интеграције и за унапређења правних и државно-управних система, те нагласио да је то конкретни корак у провођењу специјалних и паралелних веза.0 КОМЕНТАРА

  1. Тај меморандум је чиста демагогија. Нек се било који орган РС, обрати Србији за било какав податак, добиће одговор само путем међународне правне помоћи. Дакле, преко органа БиХ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *