Здружени хрватски предузетници праве телевизију

Тридесетак херцеговачких предузетника одлучило је основати комерцијалну телевизију. Након припрема које су трајале готово година дана они ће се окупити сутра на оснивачкој скупштини у Мостару на којој ће одобрити оснивање „Наше телевизије“, како ће се звати нова телевизијска кућа у БиХ, неслужбено сазнаје Хрватски Медијски Сервис. Након судске регистрације друштва, добијања дозвола од РАК, […]

недеља, април 19, 2015 / 23:57

Тридесетак херцеговачких предузетника одлучило је основати комерцијалну телевизију.

Након припрема које су трајале готово година дана они ће се окупити сутра на оснивачкој скупштини у Мостару на којој ће одобрити оснивање „Наше телевизије“, како ће се звати нова телевизијска кућа у БиХ, неслужбено сазнаје Хрватски Медијски Сервис.

Након судске регистрације друштва, добијања дозвола од РАК, осигурања простора, набавке техничке опреме, одабира уредничког, новинарског и техничког кадра, те конципирања програмске шеме и осмишљавања тв формата, планирано је да “Наша тв” почне емитовати програм у јесен ове године.

Сједиште Наше тв биће у Мостару, а програм ове телевизијске куће ће се путем оператера кабловске телевизије моћи пратити у већем дијелу Босне и Херцеговине.

С новом програмском шемом, новим визуелним идентитетом и из нових простора у Сарајеву на јесен би требала наставити емитовати програм и кисељачка телевизија ТВ КИСС, коју је прошле године купио крешевски подузетник Свјетлан Станић.

Будући да од јавног емитера на "хрватском језику" за сада нема ништа, од нове комерцијалне ТВ станице очекује "да буде надомјестак хрватског ртв канала" у информативном, образовном и документарном програму, те да понуди занимљив и атрактиван забавни програм за гледаоце широм БиХ, наводи ХМС.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *