Завршено суђење за убиство Саше Пејановића

Суђење за убиство боксера Александра Саше Пејановића завршено је данас у Вишем суду у Подгорици. Предсједник Вијећа судија Весна Моштрокол је казала да ће пресуду оптуженом Зорану Булатовићу, полицајцу, објавити 14. децембра. Пуномоћеник породице покојног Пејановића, адвокат Далибор Каварић, казао је да је убиство Саше Пејановића представља бездушну политичку ликвидацију, након што је Пејановић исказао […]

уторак, децембар 4, 2012 / 13:50

Суђење за убиство боксера Александра Саше Пејановића завршено је данас у Вишем суду у Подгорици. Предсједник Вијећа судија Весна Моштрокол је казала да ће пресуду оптуженом Зорану Булатовићу, полицајцу, објавити 14. децембра.

Пуномоћеник породице покојног Пејановића, адвокат Далибор Каварић, казао је да је убиство Саше Пејановића представља бездушну политичку ликвидацију, након што је Пејановић исказао грађански протест пред Скупштином Црне Горе у октобру, 2008. због одлуке Владе Црне Горе да призна Косово за нову државу.

Судија га је опоменула, упозоравајући да завршну ријеч саопшти на основу резултата доказног поступка и наводе оптужнице.

Каварић је одговорио да се бавио узроцима убиства и да је дошао до оваквог закључка. Адвокат Здравко Беговић, бранилац оптуженог Булатовића, тражи од суда да га осуди за убиство на мах, јер сматра да је само то доказано кривично дјело, а не и наводи оптужнице по којем је Булатовић починио убиство за које се по закону може изрећи казна до 15 година затвора.

Према оптужници, Булатовић је 30. маја 2011. године, након краће препирке, хицем из пиштоља са умишљајем усмртио Пејановића у башти угоститељског објекта “Лидо” у Подгорици. Он је, како се наводи, пришао Пејановићу, који је са својим друштвом сједио у наведеном локалу.

Након краће свађе, из појаса је извадио пиштољ и испалио хитац у груди Пејановића, од којег је преминуо.0 КОМЕНТАРА

  1. Crnogorski podaničko-poltronski i duperonilačko-autoritarni mentallitet i karakter je iznjedrio najgore i najpoganije udbaše i diktatore u komunizmu i najgore mafijaše,lopove i ubice u kapitalizmu .

    „Autoritarni karakter je slepo odan i poslusan prema onima koji su iznad i istovremeno okrutan i pun prezira prema onima koji su ispod njega u hijerarhiji.“

    Njihova poznata crnogorska kurčevitost i stalno pozivanje na neko takozvano čojstvo i junaštvo je posledica kompleksa zbog njihovih kukavičkih i neljudskih djela i postupaka kojih su oni svjesni ali ih žestoko kriju i potiskuju i kompenziraju stalnim kurčenjem i pozivanjem na nekakvo čojstvo i junaštvo.

    Baš kao što narodna izreka kaže: „Ko o čemu kurva o poštenju“ jer i kurva ima kompleks zbog svojih postupaka pa ga kompenzira forsiranjem priče o poštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *