Завршен фестивал у Лакташима: Сенћани бриљирали

Додјелом награда синоћ је у Лакташима завршен 9. Интернационални фестивал аматерског театра. Награду за најбољу представу у цјелини, жири је додјелио Камерној сцени „Мирослав Антић“ из Сенте за представу „Ожалошћена породица“ , по тексту Бранислава Нушића у режији Дејана Цицмиловића. “Представа се издвојила савременим приступом, прецизном и ненаматљивом режијом, израженом колективном игром, али и индивидуалним […]

понедељак, јун 30, 2014 / 11:18

Додјелом награда синоћ је у Лакташима завршен 9. Интернационални фестивал аматерског театра.

Награду за најбољу представу у цјелини, жири је додјелио Камерној сцени „Мирослав Антић“ из Сенте за представу „Ожалошћена породица“ , по тексту Бранислава Нушића у режији Дејана Цицмиловића.

“Представа се издвојила савременим приступом, прецизном и ненаматљивом режијом, израженом колективном игром, али и индивидуалним бравурама, минималистичком, а врло функционалном сценографијом, костимом и шминком“, стоји у објашњењу жирија који су сачињавали: Јелена Медић, дипломирана глумица и драматург, Јована Мирковић, дипломирана глумица и Марио Ћулум, дипломирани драматург.

Додијељене су и три глумачке награде: мушка, женска и једна специјална.

Награду за најбољу женску улогу добила је Гордана Николић за лик Виде у представи „Ожалошћена породица“ Бранислава Нушића, Камерне сцене „Мирослав Антић“ из Сенте. Награду за најбољу мушку улогу добио је Бранислав Унгиновић за лик Агатона Арсића такође из представе „Ожалошћена породица“.

Специјалну глумачку награду жирија добио је Ђорђије Татић за улогу Бенџамина у представи „Фармагонија“ Ружице Васић, Колашинског аматерског позоришта.

Специјалне награде за младе таленте додијељена су Кристини Матошевић за лик Модератора у представи „Први пут – Јазавац Love show“ студија ЈАЗАВАЦ, Градског позоришта ЈАЗАВАЦ из Бањалуке и Огњену Тодоровићу, за лик Милана у представи „Наша деца“ Бранислава Нушића Драмског студија ДАСКЕ из Лакташа.

Специјалну награду жирија за костим добили су Инес Палашек и Хумани Новој за представу „Шта“ аутора Ивана Турковића Крњака драмског студија ДАДА К. Д. Пинклец из Чаковца.

Награда за оригиналну музику отишла је Зорану Страки за Представу „Жорж Данден“ Позориште Аматера Батајнице из Србије. Ансамбл ове представе добио је још и специјалну награду за радост игре и његовање духа аматеризма.

Традиционални фестивал у Лакташима трајао је четири дана, а сљедеће године биће одржан јубиларни 10. пут.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *