Зар на РТРС не важи само један закон?

Народна скупштина Републике Српске требало би сутра да разматра Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Радио-телевизији Републике Српске и Приједлог закона о библиотечко-информационој дјелатности.

понедељак, мај 16, 2016 / 09:48

Народна скупштина Републике Српске требало би сутра да разматра Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Радио-телевизији Републике Српске и Приједлог закона о библиотечко-информационој дјелатности.

На дневном реду су нацрти закона о основном васпитању и образовању, високом образовању, жељезницама Републике Српске, мирном рјешавању радних спорова.

Требало би да буду разматрани и нацрти закона о измјенама и допунама Закона о социјалној заштити, те о измјенама и допунама Закона о судској полицији Републике Српске.

Према предвиђеном дневном реду, биће разматран Нацрт стратегије запошљавања Републике Српске за период 2016-2020. година, Годишњи извјештај о резултатима активности институције Омбудсмана за људска права БиХ за 2015. годину.

Пред посланицима су и информација о одлукама о помиловању у прошлој години, информација о обавезама које за БиХ и Републику Српску проистичу из процеса придруживања ЕУ са прегледом мјера и активности реализованих током 2015. године, те о оствареним резултатима у приближавању прописа Републике Српске прописима ЕУ.

Народна скупштина Српске требало би да разматра и информацију о реализацији Основа програма социјалног збрињавања радника у прошлој години, информацију о провођењу Стратегије безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске 2013-2022. година, у 2015. години.

На дневном реду је и приједлог одлуке о давању сагласности на одлуку Владе Републике Српске о продаји 64,9 одсто акција основног капитала акционарског друштва Рудници жељезне руде "Љубија" Приједор, методом непосредног одабира купца.

Посланици ће се изјаснити о приједлогу одлуке о усвајању Приједлога Зонинг плана подручја посебне намјене "Андрићград" по скраћеном поступку, те приједлогу одлуке о усвајању Приједлога Плана парцелације за ауто-пут Бањалука-Добој по скраћеном поступку.

На дневном реду је и приједлог одлуке о образовању Анкетног одбора – Одбора за координацију са институцијама и организацијама у вези са изградњом Меморијалног центра "Градина" и праћењем усвајања Декларације о геноциду НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима током Другог свјетског рата у парламентима других држава – приједлог Клуба посланика СДС-а.

Парламент Српске изјасниће се о приједлогу закључка о доношењу законā у области здравства – грађанска иницијатива.

Почетак сједнице заказан је за 10.00 часова. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *