Запад ипак тражи од Србије да уведе санкције Русији?

Западне земље траже од будућег премијера Александра Вучића да се Србија придружи чланицама ЕУ и уведе санкције Русији због кризе на Криму, пишу „Новости“. Конкретно, од српске владе се тражи да се у форми изјаве придружи Бриселу и Вашингтону у јавној осуди Кремља, али и у формалним потезима које Европа и Америка буду предузимале против […]

петак, март 28, 2014 / 08:25

Западне земље траже од будућег премијера Александра Вучића да се Србија придружи чланицама ЕУ и уведе санкције Русији због кризе на Криму, пишу „Новости“.

Конкретно, од српске владе се тражи да се у форми изјаве придружи Бриселу и Вашингтону у јавној осуди Кремља, али и у формалним потезима које Европа и Америка буду предузимале против власти руског предсједника Владимира Путина, наводе "Вечерње новости".

Извори овог листа тврде да ће врхунац тог дипломатског притиска бити 31. марта, када Александар Вучић и Ивица Дачић у Бриселу буду разговарали са високом представницом за европску безбједност и сарадњу Кетрин Ештон, у наставку дијалога с Приштином.

"Новости" такође наводе и да западне дипломате не желе, у случају другог хладног рата између Истока и Запада, да Србија има позицију у којој би њена економија користила све предности специјалних веза с Русијом.

Министар спољних послова Иван Мркић изјавио је да Србија неће предузимати непријатељске кораке према Русији и да то разумије сваки грађанин Србије.

"Чланство у ЕУ је један од спољнополитичких приоритета Србије и свакако ће поштовати и извршавати преузете обавезе. Није ово избор између истока и запада нити ће се Србија опредељивати сходно том обрасцу", рекао је Мркић "Вечерњим новостима".0 КОМЕНТАРА

 1. Не може се сједити на двије столице. Србија је потписала споразум о придруживању и дужна је да спољњу политику прилагоди спољњој политици ЕУ.

  Црна Гора, у коју су Руси донијели стотине милиона евра, су без проблема испунили тај европски услов.

 2. E dragi moji.
  Ovaj zahtjev EU lagano prolazi u skupštini Srbije.
  Niste vi još ništa vidili iz Vučićeve šerpe, tek treba da nam servira glavno jelo.
  Ako neko još ovde ima da misli da Vućić nije strani plaćenik neka se odmah odjavi sa portala.
  Najveći branioci lika i djela Vučić(Izdajice)Aleksandra više ne pišu na frontalu od sramote jer su ga proglasili spasiocem nacije a stvari samo jedan obični čovjek zapada koji je pohapsio svoje građane(doduše lopove), a zapdne lopove posokoliko da i dalje proivatuzuju po Srbiji,kupuju,mešetare i niko im ništa ne smije reći. Haos.

 3. Херцтреф,

  Народ Србије је јасно рекао куда жели да иде. На црти су биле странке које су за ЕУ и странке против ЕУ. Издаја би била ако се та воља неби поштовала. Народ је био врло јасан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *