За Кинезе Србија првак у туризму

Србија је оцијењена као земља која има највећи потенцијал у области туризма и животног стила, показало је истраживање популарног пекиншког Лајф стаил магазина. Водећи часопис овог типа у Кини, са тиражом од 470.000 примјерака, објавио је на основу истраживања које је засновано на интернет упитницима да је Европа сад најинтересантнија дестинација за кинеске туристе, затим […]

субота, децембар 22, 2012 / 08:49

Србија је оцијењена као земља која има највећи потенцијал у области туризма и животног стила, показало је истраживање популарног пекиншког Лајф стаил магазина.

Водећи часопис овог типа у Кини, са тиражом од 470.000 примјерака, објавио је на основу истраживања које је засновано на интернет упитницима да је Европа сад најинтересантнија дестинација за кинеске туристе, затим слиједе Аустралија и Нови Зеланд, Јапана и Кореја, САД и Канада.

Анкета међу испитаницима у добу од 25 до 59 година показала је и да су се потребе и навике кинеских потрошача и туриста промијениле, тако да чешће бирају комфорније и релаксирајуће туристичке туре и више воле да проведу 6-10 дана на својим омиљеним дестинацијама, саопштила је Туристичка организација Србије (ТОС).

Карактеристике обрасца кинеске резервације су се промијениле у поређењу са оним од прије неколико година. Кинески туриста сада путовања планира раније и воли да унапред резервише и уплати путовање.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *