Вулин против Тачијеве војске има Столтенбергову ријеч

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да је КФОР једина оружана снага која може да постоји на простору Косова и додао да никаква друга оружана сила не може да постоји „док се не укину Резолуција 1244, УН и Срби на Косову и Метохији.

субота, септембар 16, 2017 / 20:26

Вулин је, поводом изјаве косовског предсједника Косова Хашима Тачија да ће Приштина до краја ове године формирати своју војску, рекао:

„Са министрима из Српске листе у влади у Приштини тешко да ће то бити могуће, и одмах да вам кажем, то је немогуће. Чак и када смо потписивали Бриселски споразум у то вријеме предсједник Владе Александар Вучић је добио усмене гаранције од генералног секретара НАТО пакта да никаква оружана сила неће моћи да прелази Ибар или да се креће сјеверно од Ибра без сагласности градоначелника српских општина“, рекао је Вулин.

Он је рекао да ће се „међународно право поштовати тако што је КФОР једина оружана сила на простору Косова и Метохије“ и да „никаква друга оружана сила не може да постоји док се не укине Резолуција 1244, док се не укину Уједињене нације, док се не укине Савјет безбједности и док се не укину Срби на Косову и Метохији“.

„Нема те организације, нема те силе, нема тог политичког притиска због кога ћемо пристати да се ствара оружана сила на нашој територији, оружана сила која ће бити под нечијом тудјом командом, оружана сила која ће пријетити и самој централној Србији, а у крајњој линији и Србима на простору Косова и Метохије“, рекао је Вулин.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *