Вучуревић из ПДП против ХЕ Дубровник 2

Потпредсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Славко Вучуревић изјавио је данас да се ова странка противи изградњи хидроелектране „Дубровник 2“. Вучуревић је рекао новинарима да ће, уколико почне реализација овог пројекта "без сагласности народа Требиња и Херцеговине", ПДП "позвати становништво на бунт и отпор", оцјењујући да је ријеч о судбоносној одлуци у чијем доношењу треба првенствено […]

четвртак, август 16, 2012 / 20:12

Потпредсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Славко Вучуревић изјавио је данас да се ова странка противи изградњи хидроелектране „Дубровник 2“.

Вучуревић је рекао новинарима да ће, уколико почне реализација овог пројекта "без сагласности народа Требиња и Херцеговине", ПДП "позвати становништво на бунт и отпор", оцјењујући да је ријеч о судбоносној одлуци у чијем доношењу треба првенствено да учествују грађани.

Изградњу хидроелктране, у вриједности од 170 милиона евра, договориле су владе Републике Српске и Хрватске.

Вучуревић сматра да је прије договора требало разговарати о судбини 53 требињска села која су порушена након потписивања Дејтонског споразума, као и о дугу од 250 милиона марака које Хрватска електропривреда дугује Електропривреди РС.

Славко Вучуревић кандидат је ПДП-а за градоначелника Требиња на предстојећим локалним изборима, а његови противкандидати су актуелни в.д. градоначелника Доброслав Ћук и независни кандидат, новинар Небојша Вукановић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *