Вучић србује са сигурне дистанце на Карамарку и Блајбургу

Премијер Србије Александар Вучић поручио је данас да није ни фасциниран ни уплашен реакцијом Хрватске на одлуку Београда да не изручи троје радикала Хашком трибуналу и нагласио да Хрватска не би требало да држи лекције Србији о прогону ратних злочинаца јер би, како каже, мало чиме имала да се похвали.

четвртак, мај 19, 2016 / 16:48

Премијер Србије Александар Вучић поручио је данас да није ни фасциниран ни уплашен реакцијом Хрватске на одлуку Београда да не изручи троје радикала Хашком трибуналу и нагласио да Хрватска не би требало да држи лекције Србији о прогону ратних злочинаца јер би, како каже, мало чиме имала да се похвали.

Вучић је, коментаришући изјаву потпредсједника Владе Хрватске Томислава Карамарка да је одлука о неизручивању радикала подстицај да Хрватска блокира преговоре Србије и ЕУ, рекао да би волио да Србији о правној држави не држе лекције они који организују прославе и "трче на комеморацију у Блајбург".

"Не желим да се мешам у њихове унутрашње ствари, па бих и њих замолио да се са мало више пажње и прецизности баве стварима у Србији, кад се већ баве", рекао је Вучић, преносе београдски медији.

Он је указао да Хашки трибунал не терети троје радикала за било какве злочине, већ због утицаја на свједоке, што би људи у Хрватској требало да науче.

"Нису Перо Јојић, шта год ја мислио о њему, или Вјерица Радета, оптужени да су починили ратни злочин. Немојте да нам они говоре о прогону ратних злочинаца јер би мало чиме имали да се похвале, за разлику од Србије", рекао је Вучић.

Он је нагласио да не жели више да говори о овој теми јер би даља дискусија увукла још дубље регион "у блато из којег Србија жели да се извуче" и додао да ће Хрватска увијек наћи разлог да нападне Србију.

Вучић је, говорећи о Одлуци вишег суда у случају функционера Српске радикалне странке /СРС/, нагласио да не жели да се мијеша у рад надлежних органа и правосудних институција јер на то нема право по Уставу ни по закону.

Први потпредсједник хрватске Владе и лидер ХДЗ-а Томислав Карамарко оцијенио је да је одлука власти Србије да не изручи троје припадника СРС-а Хагу кршење стандарда ЕУ. 0 КОМЕНТАРА

 1. Češnjače, kakav BG, svi su bili, hiljade, vidio ih svojim očima na protestima u parku u bl. Bili sa domaćim izdajnicima.
  Vučić je to rekao i na to upozorio, imao dobre obavještajne podatke.

  Parkom odzvanjalo-alahuekber.
  Sreća pa u blizini rikao rudonja: ne može nam niko ništa pa obrijani muslimanski ekstremisti pobjegli.

  Fala rudonji, spasi nam glavu svojom rikom.
  Fala i AV što nam je proslijedio tajnim kanalima informacije obavještajnih službi.

 2. Pa nije da ih nema i u Krajini. Eno u Gradišci i Laktašima uhapsiše petoricu dobavljača oružja za islamske teroriste u Evropi.
  Nije džaba Galijašević pisao o tome kako vehabije žele kupovati kuće po Laktašima da bi dohakali Dodiku. Ovi ne samo da su se obrijali, nego su se, da se zamaskiraju i rodili kao Srbi i to u Precednikovom rodnom mjestu.
  Kusturica priča u intervjuima da je oružje za teroriste došlo od muslimana iz BiH, kad ono CIA došla da hapsi po Krajini kao i one u Podgorici i Novom Sadu.

  Ali nevažno, najbolje od svega mi je da Vučić i Stefanović i sva njihova štampa danima pišu o vehabijama, sandžaklijama i bišćanima koji će u Banja Luku da prave nerede – i onda u danu kada su naspinovali devetu balijsku neprijateljsku ofanzivu na Banja Luku, Vučić po informativnom mraku pošalje maskirane buldožeriste da ruše zgrade na gradilištu Beograda na vodi čiji vlasnici su Arapi.

  Gruuuuuuh!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *