Вучић: Нема нагодбе када је у питању криминал и корупција

Први потпредсjедник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да грађани Србије данас могу да виде да са државом нема нагодбе и договора кад су у питању криминал и корупција.  "Задовољан сам и поносан иако знам да сам можда себи лично лоше пресудио у будућности, али сам сигуран да је то добро за Србију", рекао је […]

среда, децембар 12, 2012 / 11:00

Први потпредсjедник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да грађани Србије данас могу да виде да са државом нема нагодбе и договора кад су у питању криминал и корупција.

 "Задовољан сам и поносан иако знам да сам можда себи лично лоше пресудио у будућности, али сам сигуран да је то добро за Србију", рекао је Вучић вечерас за Радиотелевизију Србије (РТС).

Он је, поводом претњи које му је упутио један од најбогатијих Срба Мирослав Мишковић приликом хапшења, истакао да зна све шта је говорио Мишковић и да разуме да је он то говорио у афекту и бесу.

"Није то једини пут да је он изговорио и многи други то изговарају… ја са тим немам проблем, али имам проблем са тим колико је новца грађана Србије отето и злоупотребљено", додао је Вучић.

Како је навео, на држави је да омогући тужилаштву и полицији да раде без притиска и подсетио да је бивша влада поставила јавног тужиоца Загорку Доловац и специјалног тужиоца за организовани Миљка Радисављевића на те функције.

"Важно је да у овој земљи више не постоје појединци који могу да позову једног, двојицу или тројицу министара и да им наложе ‘овоме ћете да одузмете земљиште, овог другог ћете да ухапсите, овом трећем ћете да кажете било шта’ и да то платите тако што ћете једном да дате новац у градској скупштини, другом ћете да дате новац у републичкој скупштини и тиме сте завршили све", рекао је Вучић.

Вучић је оценио да тужиоци у овом предмету имају "чисту ситуацију", јер је, како је казао "реч о државном, исисаном новцу".

Упитан шта ће бити са радницима у Мишковићевој фирми, Вучић је изразио уверење да ће 7.000 људи наставити да ради и навео да је право питање колико је фирми намерно уништено приватизацијама. Он је изразио задовољство због јасне реакције председника Демократске странке Србије Војислава Коштунице на данашње привођење Мишковића, његовог сина Марка и још осам особа.

"Захвалан сам Коштуници који је без ограда реаговао, док су други рекли ‘немојте да борба против корупције буде селективна’ и слично. Па ти који то кажу су власници медија, а не ја… У много чему се не слажем са ДСС, али Коштуница зна шта је држава", истакао је потпредседник.0 КОМЕНТАРА

  1. Као што већ рекох, хапшење Мишковића је само димна завјеса за границу на Косову. Ово је Србија коју води премијер Србије и мистар полиције http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/357809/Pogledajte-Policijska-vozila-bez-zimskih-guma-predmet-sprdnje , http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/357726/Evo-kako-Madjari-ciste-puteve

    Гробар излази са стратегијом кад је све завршено. Граница је постављена. Тачка. Ускоро ће се дим разићи, а Срби ће се поново питати, шта нас снађе?
    Никад већа говна нису била на власти у Србији. А конкуренција је изузетно јака.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *