Вучић на екскурзији научио пуно о Индији

Индија је увијек поштовала територијални интегритет Србије и један је од највећих политичких пријатеља наше земље, изјавио је премијер Александар Вучић.

петак, јануар 13, 2017 / 13:04

Индија је увијек поштовала територијални интегритет Србије и један је од највећих политичких пријатеља наше земље, изјавио је премијер Александар Вучић.

У интервјуу за индијски Институт за глобалне односе „Гејтвеј хаус” (Gatewаy House), Вучић је рекао да и Србија такође поштује територијални интегритет Индије и да две земље деле ставове о томе да не постоје „добри терористи” већ да су они увек зло.

Србија увек осуђивала сваки тероризам у Индији, нагласио је Вучић.

„Мислим да је то позиција једна независне, суверене државе у правом смислу те речи, оне која је на путу ка ЕУ и која нема само да чува традиционалне везе са пријатељима, већ и оснажава”, рекао је премијер који је боравио у вишедневној посети Индији.

Говорећи о односима Србије и Индије, премијер Вучић је рекао и да је потребна боља економска сарадња и да Србија треба да привуче више индијских инвеститора у земљу, побољша трговинску размену, да доведе раднике из Србије у Индију, као и да побољша односе међу људима.

„Србија је једина земља у читавој Европи где ће се Индијци осећати као код куће, јер смо ми увек подржавали љубитеље слободе. Махатма Ганди је и даље један од пет најзначајнијих историјских фигура у нашој земљи”, додао је он.

Вучић је навео и да ће бити разговора о томе како да се успостави безвизни режим између две земље.

Имамо добру политичку везу, рекао је Вучић, додавши да је његова посета Индији прва из Србије на том нивоу после 30 година.

„То значи да смо у прошлости заборавили наше пријатеље на Истоку. Ми смо мала земља и ја сам због тога искрено захвалан премијеру Индије Нарендри Модију што је обратио пажњу на Србију и позвао ме у посету”, казао је Вучић.

Премијер Србије је рекао и да је током посете Индији, научио много о тој земљи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *